Şeful Nvidia a dat lovitura: Jensen Huang a vândut acţiuni de 169 de milioane de dolari. În ultimii 4 ani, CEO-ul a încasat peste un miliard de dolari din vânzări pe fondul unei explozii de peste 1200% a acţiunilor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 04 iulie 2024 698 afişări

Şeful Nvidia a dat lovitura: Jensen Huang a vândut acţiuni de 169 de milioane de dolari. În ultimii 4 ani, CEO-ul a încasat peste un miliard de dolari din vânzări pe fondul unei explozii de peste 1200% a acţiunilor

Jensen Huang, CEO-ul Nvidia, a vândut acţiuni în valoare de 169 mil. dolari, aceasta fiind cea mai mare sumă încasată într-o singură lună în 2024 de director. Huang a încasat în ultimii patru ani peste 1 mld. dolari din vânzarea de acţiuni, după ce acestea s-au apreciat cu 1.200%, de la 9,2 dolari în iulie 2020 la 128,28 dolari în prezent, scrie Bloomberg.

Vânzarea a 1,3 milioane de acţiuni, prima din acest an, vine într-o perioadă în care capitalizarea Nvidia a depăşit pentru prima dată în istoria companiei 3.000 mld. dolari. Nvidia a fost pentru scurt timp cea mai valoroasă companie din lume, iar recentul raliul pe bursă l-a propulsat pe Huang, în vârstă de 61 de ani, în sfera ultra-bogaţilor cu averi de peste 100 de miliarde de dolari.

Poziţia dominantă a Nvidia pe piaţa cipurilor high-end a transformat-o într-unul dintre cei mai mari beneficiari ai freneziei AI. Datorită creşterii acţiunilor cu peste 150% de la începutul anului, averea netă a lui Huang s-a dublat, ajungând la 63,7 miliarde de dolari.

Co-fondatorul companiei se află acum pe locul 13 în Bloomberg Billionaires Index, cu o avere de 107,7 miliarde de dolari.

Executivii şi directorii companiei au vândut de asemenea acţiuni în valoare de peste 700 de milioane de dolari în prima jumătate a acestui an, o sumă care eclipsează orice vânzare din istoria companiei.

Un alt beneficiar al creşterii acţiunilor Nvidia a fost fundaţia personală a lui Huang. Fundaţia Jen-Hsun & Lori Huang are în conturi peste 8 miliarde de dolari. Până în prezent, cea mai mare parte a donaţiilor personale ale lui Huang a fost către un fond de donaţii administrat de Schwab Charitable.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
vanzare,
incasari,
ceo,
fond,
explozii,
lovitura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.