Studiu: Alimentul care consumat zilnic reduce riscul de demenţă cu 16%
Demenţa se dovedeşte a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de ştiinţă încearcă să găsească „ingrediente secrete” care stimulează creierul, ascunse deja în alimentaţia noastră, potrivit Science Alert.
Un studiu făcut pe mai mult de 50.000 de participanţi britanici a constatat că persoanele care mănâncă zilnic un pumn de nuci ar putea să-şi reducă riscul de demenţă, indiferent de cauze.
Comparativ cu persoanele de peste 60 de ani care nu consumă nuci, cei care au declarat că consumă până la 30 de grame de nuci pe zi au prezentat un risc cu 16% mai mic de a dezvolta demenţă în anii următori.
În cazul în care nucile erau consumate fără sare, această cifră a crescut la 17%. Nu a contat dacă nucile erau decojite, uscate, prăjite sau decojite.
Sună ca o veste bună, dar există câteva avertismente. Aceste rezultate au fost identificate doar la cei care nu sunt consideraţi obezi, care dorm suficient şi care nu fumează tutun sau beau alcool zilnic.
„Studiile viitoare de urmărire pe termen lung, atât cele observaţionale, cât şi studiile clinice, ar trebui să evalueze eficacitatea consumului de nuci ca strategie de prevenire a demenţei la adulţi”, scriu cercetătorii de la Universitatea Castilla-La Mancha din Spania.
Nu este pentru prima dată când nucile au fost asociate cu sănătatea creierului. Nucile sunt alimente dense din punct de vedere energetic, bogate în nutrienţi şi compuşi antiinflamatori şi antioxidanţi. Prin urmare, oamenii de ştiinţă au emis ipoteza că proprietăţile nucilor ar putea avea beneficii pentru sănătatea creierului, iar unele studii epidemiologice au confirmat acest lucru.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro