Temperatura oceanelor a depăşit în februarie cel mai mare nivel din istorie. Coralii sunt în pericol
Oceanele lumii au ajuns la cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată. Specialiştii au stabilit că în februarie a fost depăşit recordul de temperatură înregistrat anul trecut. Recifele de corali se află în pragul unui şoc termic masiv şi potenţial letal, avertizează experţii.
Noile date ale Serviciului European Copernicus pentru Schimbări Climatice arată că temperatura medie globală a suprafeţei mării în februarie a fost de 21,06 C, mai mare decât recordul anterior de 20,98 C stabilit în august anul trecut, potrivit Sky News.
Stresul termic poate determina coralii să îndepărteze algele colorate care trăiesc în ţesuturile lor. Fără alge, coralii devin albi şi sunt vulnerabili la boli şi înfometare şi, în cele din urmă, mor, explică specialiştii.
„Ne aflăm practic în pragul celui mai grav eveniment de albire din istoria planetei”, a declarat, pentru Reuters, Derek Manzello, coordonatorul Coral Reef Watch de la NOAA.
Datele arată că şi temperatura medie globală a aerului a doborât recordul din februarie. S-a ajuns la 13,54C cu 1,77 C peste estimarea mediei pe termen lung.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană