Toate au ecran plat
Televizoarele cu cristale lichide vin intr-o gama variata din punctul de vedere al diagonalelor si deja sunt destul de accesibile ca pret. In schimb, cu toate ca plasmele nu sunt disponibile in variante cu diagonale mai mici de 94 de centimetri, acestea stau mai bine la capitolul caracteristici tehnice.
- CUM FUNCTIONEAZA: Ecranul LCD contine un strat de cristale lichide, aflat intre doua placi de sticla polarizata, dintre care una cu filtru de culoare. Plasma functioneaza pe baza unor celule care contin o mixtura de gaze (xenon, neon) care se "aprinde" atunci cand televizorul este pornit.
- CONTRAST: Ultima generatie de LCD-uri a ajuns, pe urmele plasmei, la un contrast de 15.000:1, insa negrul din imagini arata ca un gri inchis, din cauza sursei de lumina din spatele placilor de sticla. La acelasi contrast, plasma nu are nicio problema in a reda nuante intense de negru.
- TIMP DE RASPUNS: In cazul LCD-urilor, timpul de raspuns este un dezavantaj, acestea necesitand timp sa schimbe culoarea imaginilor. Problema poate fi sesizata mai mult la televizoarele cu diagonala mai mare. Aceasta nu se poate spune in cazul plasmelor, care redau imediat schimbarile de culoare.
- DURATA DE VIATA: Spre deosebire de televizoarele cu cristale lichide, modelele mai vechi de plasme aveau un numar limitat de ore de functionare, aproximativ 20.000. Cele de ultima generatie s-au aliniat insa la durata de viata a LCD-urilor, adica 60.000 de ore, ceea ce inseamna 20 de ani, daca televizorul este pornit 8 ore pe zi.
- ALTI PARAMETRI: Spre deosebire de plasme, care au o greutate foarte mare (cel mai mare televizor cu plasma din lume, vandut recent la CERF, a avut o greutate de 220 kg), LCD-urile au avantajul ca sunt mult mai usoare.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro