Trei lucruri obişnuite pe care Steve Jobs le făcea diferit faţă de restul lumii. „Lucrurile mele preferate nu costă bani”, spunea el
Chiar dacă Steve Jobs, fondatorul şi CEO-ul uneia dintre cele mai mari companii ale lumii şi în prezent, a murit foarte devreme, despre obiceiurile lui zilnice încă se mai vorbeşte. Acestea îl separă pe el de restul lumii. Ce putem învăţa de la Jobs şi cum putem aplica aceste obiceiuri în viaţa noastră zilnică?
Publicaţia theladders.com scrie cum Jobs, alături de Steve Wozniac, a pus bazele companiei Apple în 1977, revoluţionând computerele şi modul în care interacţionăm cu maşinăriile. Succesul lui nu a venit însă întâmplător - Steve Jobs a fost determinat şi unic, creativ, dar şi disciplinat.
Iată trei dintre obiceiurile pe care le putem prelua din viaţa lui Jobs:
1. A făcut ceea ce a iubit
„Munca ta va umple o mare parte din viaţa ta, iar singura modalitate prin care poţi cu adevărat să fii satisfăcut este să crezi că ceea ce faci este excepţional. Singura modalitate pentru a face o treabă excepţională este să iubeşti ceea ce faci”, a spus el cândva.
Cu cât mai fericiţi suntem cu ceea ce facem, cu atât mai puţin efort depunem pentru acel job şi cu atât mai bune sunt rezultatele.
„Dacă nu aţi găsit încă acel job, mai căutaţi. Nu vă mulţumiţi cu orice. Ca toate aspectele care ţin de inimă, veţi realiza când veţi găsi acel job.”
2. Obişnuia să meargă tot timpul
În loc să stea la birou, Steve Jobs se plimba deseori prin campusul Apple.
Mergea deseori spre multe dintre întâlnirile sale, fiind de părere că cele mai creative idei vin mai degrabă „pe teren” decât în birou. De fapt, ţinea deseori şedinţe nu în jurul unei mese de birou, ci plimbându-se prin campus sau vecinătăţile acestuia alături de colegii săi.
De altfel, este cunoscut faptul că mişcarea ne energizează creierele şi reduce stresul. Ne ajută să ne eliberăm minţile cu ajutorul aerului liber şi al lucrurilor pe care le descoperim în plimbările noastre. Putem de asemenea să ne concentrăm mai uşor pe gândurile şi ideile noastre.
Steve Jobs folosea acest obicei pentru a construi una dintre cele mai mari companii ale lumii.
3. Îşi preţuia timpul mai mult decât orice altceva
Steve Jobs a murit la 56 de ani după o luptă îndelungată cu cancerul pancreatic. A ştiut mai bine decât mulţi că timpul - nu banii - este cea mai preţioasă resursă a noastră. „Lucrurile mele preferate din viaţă nu costă niciun ban”, a spus Job. „Este foarte clar că cea mai presursă pe care o avem este timpul.”
Jobs şi-a preţuit timpul făcând lucruri care sunt cu adevărat importante - inovatoare, care îi ofereau scop şi concentrare, iar incredibila influenţă a lui Apple în lumea tehnologiei este o dovadă că folosirea eficientă a timpului poate să schimbe lumea.
„Să te gândeşti la faptul că vei muri este cea mai bună modalitate de a evita să ne gândim la capcana că vom avea ceva de pierdut. Nu există niciun motiv pentru care să nu îţi urmezi inima.”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro