Trump promite să plătească penalităţile pentru procesul de fraudă, reduse cu 68%, de la 545 mil. dolari la 175 de milioane de dolari. El are la dispoziţie 10 zile să depună banii

Autor: Ştefan Stan Postat la 26 martie 2024 32 afişări

Trump promite să plătească penalităţile pentru procesul de fraudă, reduse cu 68%, de la 545 mil. dolari la 175 de milioane de dolari. El are la dispoziţie 10 zile să depună banii

O curte de apel din statul New York a decis că Donald Trump şi co-inculpaţii săi în cazul de fraudă civilă din New York au la dispoziţie 10 zile pentru a depune o cauţiune de 175 de milioane de dolari, în scădere faţă de sentinţa de 464 de milioane de dolari care trebuia plătită iniţial luni.

Decizia luată în a 11-a oră de un grup de judecători ai Diviziei de Apel a statului, toţi numiţi de guvernatori democraţi, reprezintă o victorie majoră şi o uşurare pentru fostul preşedinte, ai cărui avocaţi declaraseră că aducerea unei cauţiuni mai mari era o "imposibilitate practică". Decizia înseamnă, de asemenea, că biroul procurorului general al statului, Letitia James, nu poate începe încă să colecteze banii pentru această hotărâre.

"Respect foarte mult decizia diviziei de apel şi voi depune foarte repede cele 175 de milioane de dolari în numerar sau obligaţiuni sau garanţii sau orice este necesar în cele 10 zile şi mulţumesc diviziei de apel pentru că a acţionat rapid", a declarat Trump în faţa camerelor de luat vederi după ce a părăsit o sală de judecată din New York pentru o audiere în cazul banilor tăinuiţi.

Înainte de decizia de luni, Trump era răspunzător pentru 454 de milioane de dolari, cea mai mare parte a hotărârii privind frauda, dar suma pe care o datora creştea cu peste 111.000 de dolari pe zi din cauza dobânzilor suplimentare.

Trump a susţinut vineri pe reţelele de socializare că avea aproape 500 de milioane de dolari în numerar pe care intenţiona să îi folosească pentru campania prezidenţială din 2024. Cu toate acestea, fostul preşedinte nu şi-a mai folosit banii proprii pentru campaniile sale prezidenţiale din 2016.

De asemenea, săptămâna trecută, el a lansat ideea de a-şi ipoteca sau vinde proprietăţile, afirmând că ar fi forţat să facă acest lucru la "preţuri de vânzare la foc".

Avocaţii săi au precizat în documentele depuse în instanţă că societăţile de obligaţiuni "cer de obicei garanţii de aproximativ 120% din valoarea hotărârii judecătoreşti" - care, în acest caz, s-ar ridica la aproximativ 557 de milioane de dolari.

Avocaţii lui Trump au declarat într-un dosar, în urmă cu o săptămână, că nu au reuşit până la acel moment să asigure o cauţiune şi au crezut că este "o imposibilitate practică". Aceştia au spus că au abordat 30 de companii de fidejusiune prin intermediul a patru brokeri diferiţi, încercând să negocieze cu cele mai mari companii de asigurări din lume.

Celelalte companii de cauţiuni nu vor "accepta ca garanţie bunuri solide, cum ar fi bunuri imobiliare", ci "vor accepta doar numerar sau echivalente de numerar (cum ar fi titluri de valoare tranzacţionabile)", au declarat avocaţii săi.

Avocaţii lui Trump au cerut curţii de apel a statului fie să reducă suma de bani pe care trebuie să o depună, fie să suspende sentinţa fără ca el să depună vreo garanţie în timp ce face apel la ordinul lui Engoron.

Decizia de luni suspendă, de asemenea, partea din hotărârea iniţială care îi interzicea lui Trump să fie funcţionar public al unei companii, precum şi interdicţiile impuse lui Weisselberg, McConney, Donald Trump Jr. şi Eric Trump.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
fraudare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.