Turcan: În mod firesc, vom solicita companiei Louis Vuitton recunoaşterea modelului iei cu şinoare

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 iunie 2024 25 afişări

Turcan: În mod firesc, vom solicita companiei Louis Vuitton recunoaşterea modelului iei cu şinoare

„În mod firesc, vom solicita companiei Louis Vuitton recunoaşterea valorii patrimoniale şi culturale a modelului iei cu şinoare, specifică zonei Sibiului. Creaţia populară autentică şi-a menţinut valoarea peste timp, dovadă că ia românească a fost şi rămâne o sursă de inspiraţie pentru pictori, designeri sau producători de produse de lux precum Louis Vuitton”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea afirmă că această situaţie merită transformată într-o oportunitate, în sensul recunoaşterii la nivel internaţional a valorii inestimabile a tradiţiei româneşti.

Ministrul Culturii s-a alăturat, astfel, iniţiativei La Blouse roumaine.

Compania Louis Vuitton a folosit, potrivit La Blouse roumaine, modelul cămăşii din Mărginimea Sibiului în noua colecţie 2024, fără menţionarea originii şi fără acordul păstrătorilor de zestre culturală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
ie,
vuitton

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.