TVR trebuie să reducă bugetele pentru colaboratori şi deplasări externe

Autor: Madalina Cerban Postat la 02 februarie 2015 54 afişări

Societatea Română de Televiziune (SRTv) trebuie să reducă bugetele pentru colaboratorii TVR 1 şi TVR 2, dar şi pentru deplasări externe şi expertize, potrivit unei decizii recente a Consiliului de Administraţie (CA) al TVR.

Consiliul de Administraţie al SRTv a adoptat, pe 29 ianuarie, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al TVR pentru anul 2015, prevăzând că televiziunea publică trebuie să opereze o serie de reduceri.

Aceste reduceri "vor constitui un fond de rezervă, care poate fi utilizat numai cu aprobarea membrilor Consiliului de Administraţie", potrivit hotărârii CA postate pe site-ul instituţiei.

Astfel, potrivit hotărârii CA al TVR, valoarea totală a bugetului alocat structurilor la capitolul "Expertize" se diminuează cu 50%.

Totodată, valoarea totală a bugetului alocat Casei de Producţie a TVR (cu excepţia salariilor) va fi diminuat cu 37,5%.

Valoarea bugetului alocat Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive din TVR pentru deplasări externe se va diminua cu 46,7%, iar valoarea bugetului alocat Direcţiei Ştiri pentru colaboratori se diminuează cu 21,68%.

Valoarea bugetului alocat TVR 1 şi TVR 2 pentru colaboratori se diminuează cu 33,33%, în timp ce valoarea bugetului alocat TVR Craiova pentru colaboratori se majorează cu 47,27%.

În hotărâre nu se precizează care sunt sumele exacte cu care se vor reduce aceste bugete.

Pe de altă parte, potrivit proiectului de buget al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe 2015, adoptat la sfârşitul anului trecut de Parlament, SRTv a solicitat pentru acest an de la bugetul de stat o sumă de 180.835.000 de lei, cu 5,49% mai puţin faţă de 2014, când instituţia a beneficiat de la bugetul de stat de o sumă de 191.349.000 de lei.

Suma solicitată de SRTv de la buget de stat reprezintă 34,30% din totalul finanţării TVR, restul de 65,70% provenind din venituri proprii.

Veniturile proprii ale TVR provin, după caz, din: sume încasate din realizarea obiectului de activitate; taxe pentru serviciul public de radiodifuziune, respectiv pentru serviciul public de televiziune; penalităţi de întârziere pentru neachitarea la termen a taxelor datorate; sume încasate din publicitate; sume încasate din amenzi şi despăgubiri civile; donaţii şi sponsorizări etc.

În general, banii primiţi de Televiziunea Română de la bugetul de stat sunt pentru funcţionarea TVRi (957.000 de lei) şi pentru Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, care asigură emisia canalelelor TVR (163.200.000 de lei). De asemenea, TVR trebuie să plătească o sumă de 14.050.000 de lei pentru închirierea satelitului pe care sunt emise televiziunile din portofoliul SRTv şi 364.000 de lei pentru închirierea transmisiei Video Over IP.

SRTv cuprinde în prezent televiziunile TVR 1,TVR 2,TVR 3, TVR Internaţional, TVR News şi TVR HD, dar şi cinci studiouri teritoriale: TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Timişoara, TVR Craiova, TVR Târgu-Mureş, portalul www.tvr.ro şi platforma www.tvrplus.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVR,
BUGETE,
COLABORATORI
/actualitate/tvr-trebuie-sa-reduca-bugetele-pentru-colaboratori-si-deplasari-externe-13799439
13799439
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.