Un nou vaccin creşte şansele de supravieţuire pentru pacienţii cu cancer de piele

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 iunie 2024 21 afişări

Un nou vaccin creşte şansele de supravieţuire pentru pacienţii cu forma gravă a cancerului de piele. Vaccinul ARNm personalizat a fost creat de Moderna şi partenerul său Merck.

Un nou vaccin creşte şansele de supravieţuire pentru pacienţii cu cancer de piele

Un nou tratament cu vaccin împotriva cancerului de piele a avut rezultate foarte bune, obţinând o rată de supravieţuire de 96%, potrivit unui studiu citat de Sky News.

Studiul realizat pe 157 de pacienţi a arătat că, după doi ani şi jumătate, pacienţii care au fost vaccinaţi au avut o rată totală de supravieţuire de 96%.

Un alt tratament precum Keytruda a obţinut o rată de supravieţuire de 90,2%. De aceea, specialiştii analizează o combinaţie a vaccinurilor cu rezultate pentru a obţine o variantă îmbunătăţită.

Cancerul de piele afectează peste 150.000 de persoane pe an la nivel global, potrivit cifrelor World Cancer Research Fund International.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
cancer,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.