Una dintre cele mai importante companii din lume a angajat peste 70 de persoane cu autism în ultimii trei ani .Ce au realizat aceştia a surprins pe toată lumea
Pentru persoanele care suferă de autism, găsirea unui loc de muncă poate fi o provocare foarte mare, chiar şi în contextul unei crize de personal, potrivit Fortune.
Interacţiunile sociale şi abilităţile de comunicare pot reprezenta o provocare pentru persoanele cu tulburări din spectrul autismului, însă companiile care angajează talente în sectorul hi-tech descoperă că persoanele cu autism sunt de cele mai multe ori mai atenţi la detalii, foarte analitici şi capabili să se concentreze intens pe sarcinile de lucru, ceea ce îi transformă în angajaţi valoroşi.
În luna octombrie a anului trecut, şase companii – Ford Motor, DXC Technology, EY, Microsoft, JPMorgan Chase, şi SAP – au format Masa Rotundă a Angajatorilor pentru persoane cu autism pentru a împărtăşi cele mai bune practici de angajare şi de lucru cu ei şi pentru a face alte companii să înţeleagă avantajele care reies din angajarea persoanelor cu autism.
Aproximativ 80% dintre oamenii cu autism nu îşi găsesc loc de muncă, deşi mulţi au o educaţie bună şi sunt dornici de muncă.
Una dintre primele companii care a căutat talente în această zonă a fost SAP-ul, o companie multinaţională de software care a început să angajeze persoane cu autism pentru testare de software.
„Dacă livrăm un produs cu o eroare, este foarte costisitor să o reparăm”, spune Jose Velasco, vicepreşedinte pe management de produs şi şef al programului Autism la Muncă din cadrul SAP, în Statele Unite. „În 2013, a fost o nevoie semnificativă pe testarea de software în India, aşa că am angajat în probă patru persoane. Acum angajăm persoane cu tulburări din spectrul autismului în zece ţări”.
La SAP, angajaţii cu autism sunt plasaţi în echipe de lucru cu mentori care îi ajută să se obişnuiască cu viaţa de corporaţie.
În cadrul Microsoft, procesul tradiţional de intervievare implică un maraton de o zi sau două de interviuri consecutive. Pentru a analiza mai bine aplicanţii cu autism, compania a dezvoltat un program în care 10-12 candidaţi sunt aduşi în acelaşi timp în faţa echipelor de angajare pe o perioadă de patru zile şi jumătate.
„Pentru primele două zile, facem exerciţii de echipă pentru a observa cine ajută pe cine, cine ia iniţiativă de lider, şi apoi încercăm să ne dăm seama care sunt cele mai bune echipe”, explică Neil Barnett, director de angajări şi accesibilitate în cadrul Microsoft. „În a treia zi, facem interviuri toată ziua şi dăm feedback-uri. În ziua a patra şi a cincea, managerii de angajare fac interviurile”.
Barnett spune că jumătate din cei angajaţi au mai aplicat la Microsoft şi în trecut, însă CV-urile lor au fost trecute cu vederea în procesul tradiţional de selecţie. „Ne antrenăm pe modul în care să intervievăm pe cineva care este orb sau surd”, spune Barnett. „Este începutul unei mişcări”.
Peste 70 de persoane cu autism au fost angajate în ultimii trei ani în cadrul JPMorgan Chase, unde performanţele la locul de muncă au fost extraordinare.
„Angajaţii noştri cu autism muncesc, în medie, cu un procent cuprins între 48% şi 140% mai mare faţă de ceilalţi colegi, în funcţie de poziţia pe care o ocupă”, spune James Mahoney, director executiv şi director al programului Autism la Muncă în cadrul Chase. „Sunt foarte concentraţi şi mult mai puţin distraşi de interacţiunile sociale. Există aici talente după care nu se duce nimeni”.
Furnizarea unui mediu de muncă ce te susţine şi te încurajează face diferenţa, spune Anthony Moffa, inginer de soft în cadrul diviziei Chase de Consumer şi Community Banking. „Trebuie să crezi că oamenii te vor accepta şi să nu o iei personal dacă întâmpini dificultăţi”.
Moffa, care are o diplomă în psihologie, a lucrat timp de 20 de ani în sectorul hi-tech înainte de a fi diagnosticat cu autism la vârsta de 48 de ani. Acesta a încercat din greu să îşi păstreze locurile de muncă şi să obţină evaluări bune, înainte de a fi angajat prin programul Chase în 2016.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro