Uniunea Europeană începe să discute redeschiderea frontierelor: Cetăţenii americani pot fi puşi sub interdicţie
Uniunea Europeană a început discuţiile cu privire la redeschiderea frontierelor externe pe măsură ce regiunea continuă să îşi reia activităţile economice, cetăţenii americani putând fi puşi sub interdicţie de vreme ce ţara înregistrează cel mai mare număr de cazuri cu coronavirus din întreaga lume, potrivit CNBC.
În luna martie, treizeci de ţări europene au decis să îşi închidă graniţele externe pentru a controla răspândirea coronavirusului. Restricţiile de circulaţie au fost extinse de trei ori, însă vor fi ridicate marţi, 30 iunie.
Comisia Europeană, organul executiv al UE, a sugerat la începutul lunii că naţiunile europene ar trebui să îşi deschidă frontierele interne până pe 15 iunie şi să ridice treptat restricţiile îndreptate către cetăţenii străini de la 1 iulie. Comisia a mai adăugat că redeschiderea graniţelor externe trebuie să fie un exerciţiu coordonat de guvernele europene, urmând să fie evaluat cu regularitate.
Ţările cu un număr ridicat de infecţii pot fi puse sub interdicţie, incluzând aici Statele Unite şi Brazilia, care înregistrează 2,5 milioane şi, respectiv, 1,1 milioane de cazuri. În plus, rata de infecţie din SUA a crescut cu 30% faţă de săptămâna trecută.
Pe 11 iunie, Comisia a recomandat ridicarea restricţiilor pentru ţări precum Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Serbia, având în vedere faptul că situaţia epidemiologică din statele enumerate este similară sau mai bună decât majoritatea ţărilor UE.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro