Unul dintre cele mai mari start-up-uri europene, care a creat un produs folosit în toată lumea - şi de români - şi-ar fi presat angajaţii să demisioneze
Angajaţii din Cracovia ai Revolut spun că li s-a spus să demisioneze sau vor fi concediaţi, potrivit unui articol al publicaţiei The Wired. Potrivit articolului jurnaliştilor britanici, angajaţii unuia dintre cei mai mari start-up-uri din Europa ar fi declarat că au fost forţaţi să îşi părăsească locurile de muncă şi să accepte tăieri de salarii din cauza măsurilor de economisire de costuri ale companiei.
Potrivit Wired, o angajată care se afla în Cracovia a primit prin intermediul unui apel telefonic de la şeful echipei sale vestea că va fi concediată. Ea ar fi trebuit să aleagă între două documente: unul din care reieşea că va fi concediată din cauza performanţelor slabe, iar un altul reprezenta o înţelegere reciprocă din care reieşea că părăseşte compania din proprie iniţiativă. Elena a ales înţelegerea, fiindu-i teamă pentru viitorul carierei ei. Ea este unul dintre cei mai mult de 50 de angajaţi din Polonia şi Portugalia care pretind că au fost presaţi să îşi părăsească locurile de muncă din Europa după izbucnirea pandemiei.
Ei nu sunt incluşi în cei 62 de angajaţi la care Revolut a anunţat că a renunţat - fiindcă, în mod tehnic, ei au fost de acord să plece. Revolut a declarat că 3% din angajaţi au fost concediaţi. Foşti şi actuali angajaţi ai Revolut au declarat că au fost convinşi să accepte concedierile, chiar dacă nu existau motive legale pentru ca firma să poată face acest lucru.
Potrivit Wired, Revolut a confirmat că un mic număr de angajaţi au părăsit businessul din motive de performanţă slabă, care reprezintă un motiv valid de concediere în Polonia.
Sediul din Cracovia este în inima operaţiunilor Revolut: este cel mai mare birou şi angajează mai mulţi oameni decât sediul central don Londra.
Alături de centrele din Lituania şi Portugalia, este cel mai mare centru de suport şi plângeri al Revolut, cu circa 1.000 de angajaţi. Înainte ca angajaţii să îşi mute birourile la domiciliu, aici lucrau oameni cu naţionalităţi diverse - Italia, Chile, India, cu salarii medii nete cuprinse între 700 şi 800 de lire sterline, potrivit Wired.
În urma publicării acestui articol, reprezentanţii Revolut au transmis următorul punct de vedere:
La fel ca pe alte companii, Covid19 ne-a pus în situaţia de a reduce costurile la nivel de companie şi, în ultimă instanţă, să desfiinţăm 62 de poziţii la nivel global, reprezentând mai puţin de 3% din numărul total al angajaţilor. Revolut lucrează pentru a crea o cultură pozitivă, cu o echipă motivată să obţină cele mai bune rezultate pentru clienţii noştri. Facem tot ceea ce ţine de noi ca procesul de separare să fie cât mai puţin dureros, indiferent dacă oamenii din echipă pleacă din motive ce ţin de performanţă sau ca urmare a desfiinţării poziţiilor. Indiferent de situaţie, respectăm în totalitate reglementările legale în vigoare la nivel local cu privire la legislaţia muncii.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro