Veste neaşteptată pentru toţi şoferii din România: ce se întâmplă cu punctul de amendă începând cu 1 ianuarie 2018
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) doreşte plafonarea valorii punctului de amendă pentru anul 2018 la valoarea din 2017, respectiv la 145 de lei, iar în acest sens MAI a trimis către Ministerul Finanţelor Publice o propunere legislativă, a spus, marţi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
„În condiţiile în care, conform Programului de Guvernare, în anii viitori sunt preconizate creşteri ale salariului minim brut pe economie, pentru a nu genera creşteri excesive ale cuantumului amenzilor raportat la veniturile cetăţenilor şi la gravitatea faptelor, această măsură va fi propusă pentru adoptare în şedinţa de Guvern”, a spus, într-o declaraţie de presă, Monica Dajbog.
În prezent cuantumul amenzilor rutiere se situează între 290 şi 2.900 de lei, iar în cazul contravenţiilor aplicate persoanelor juridice, acestea pot ajunge până la 14.500 de lei.
„Aşa cum ştiţi, potrivit Codului Rutier, amenzile contravenţionale se stabilesc în funcţie de numărul punctelor-amendă aplicate, iar valoarea unui punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin Hotărâre a Guvernului. În ceea ce priveşte faptele care reprezintă contravenţii, precizez că acestea vor fi reanalizate anul viitor cu ocazia discuţiilor privind noul Cod Rutier. Menţionez că la nivelul Parlamentului există un proiect de Cod Rutier care, conform discuţiilor purtate cu ministrul afacerilor interne, urmează a fi supus atenţiei specialiştilor din cadrul ministerului”, arată sursa citată.
Citeşte continuarea pe www.gandul.info
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro