Editura DPH - Ghiozdanul din pădure
Programul educaţional digital „Ghiozdanul din pădure” este centrat pe dobândirea de competenţe pentru copiii de clasă pregătitoare. Acesta este realizat în cadrul platformei de învăţare de tip e-learning CLOUBI (o platformă utilizată cu succes deja în Finlanda, SUA, Germania şi alte state europene) şi se adresează cadrelor didactice şi părinţilor care doresc să sprijine învăţarea la clasă sau la distanţă a elevilor din clasa pregătitoare.
Descrierea inovaţiei:
Pentru folosirea la clasele online, profesorul poate urmări raportul fiecărui elev pe baza organizării pe grupuri. Acesta a fost conceput pe baza tematicilor şi a competenţelor generale şi specifice din curriculumul naţional, publicat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, şi se încadrează în reperele stabilite de domeniile de dezvoltare curriculare, fiind avizat de minister. Cele opt module permit o predare şi învăţare interactive pe tot parcursul anului şcolar, pentru toate materiile incluse în programa şcolară: comunicare în limba română, matematică şi explorarea mediului, dezvoltare personală, muzică şi mişcare, precum şi arte vizuale şi abilităţi practice.
Ghiozdanul din pădure include peste 800 de activităţi digitale interactive şi peste 50 de materiale imprimabile, elemente audio, precum şi sfaturi pedagogice ce pot fi accesate inclusiv de părinţi. Pentru a captiva atenţia celor mici şi a-i susţine în procesul de învăţare, programul educaţional digital este construit în jurul unei poveşti din care fac parte cinci personaje. De asemenea, include şi două resurse generice care sprijină dezvoltarea literaţiei şi a numeraţiei. Activităţile digitale şi imprimabile includ activităţi, fişe, jocuri, proiecte şi resurse pentru fiecare materie şi dezvoltă competenţe matematice, de scriere şi lectură, arte şi mişcare.
Programul informatic educaţional este uşor de navigat şi poate fi utilizat pe tabletă sau calculator. Fiecare copil are un cont de acces propriu, astfel încât învăţătorul/părintele poate urmări progresul acestuia. Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului sunt Liviu Ion – manager de proiect, editura Didactica Publishing House, Bianca Biro – cadru didactic, autor de conţinut şi Alexandra Vorobjeff – ilustrator, Edu Studio Helsinki, Finlanda, ambele implicate în elaborarea materialelor didactice, Luminiţa Volintiru şi Cristiana Ion – redactare şi adaptare conţinut, editura Didactica Publishing House, şi Mihaela Coveşeanu – actriţă – interpretarea textelor şi cântecelor din programul digital.
Elementul de noutate:
Materialele didactice pentru clasa pregătitoare realizate în cadrul programului digital educaţional „Ghiozdanul din pădure” sunt atent selectate pe baza principiului de învăţare activă, prin joc, pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. Modul în care sunt realizate materialele menţine atenţia copilului pe întreaga durată a lecţiei, lucru extrem de dificil la vârsta de 6-7 ani. Materialul digital este uşor de parcurs, iar cunoştinţele acumulate urmăresc programa şcolară, fiind o soluţie eficientă şi actuală pentru învăţământul online. În plus, cunoştinţele din sfera educaţională sunt completate de dezvoltarea emoţională, familiarizarea cu strategii de lectură, participarea activă, motivare şi responsabilizare, dezvoltarea competenţelor de a învăţa să înveţi. Nu în ultimul rând, programul abordează educaţia digitală, educaţia media şi educaţia pentru mediu. Ce este foarte important este şi faptul că adultul – cadru didactic sau părinte – poate urmări cu uşurinţă evoluţia copilului şi interveni acolo unde este nevoie de aprofundare, astfel încât dezvoltarea acestuia să fie armonioasă, iar primul său contact cu procesul educaţional să fie unul plăcut şi de succes.
Efectele inovaţiei:
Programul a fost lansat la finalul anului 2020 şi actualizat permanent cu noi activităţi. Până în prezent, adopţia sa a fost făcută în procent de peste 80% individual, de către părinţi, inclusiv pe fondul pandemiei, aceştia fiind mult mai implicaţi în dezvoltarea educaţională a copilului în noul context al şcolii online. Investiţia până în prezent în această direcţie de dezvoltare, a programelor educaţionale digitale, este de 100.000 de euro. Pentru că nevoile actuale ale copilului implică din ce în ce mai mult componenta digitală, DPH îşi propune să investească în următorii trei ani încă 100.000 de euro pentru a dezvolta un portofoliu de programe educaţionale digitale atractive, eficiente, centrate pe dezvoltarea cognitivă şi emoţională deopotrivă, care să vină în completarea unui portofoliu de carte interactiv şi cu aceeaşi viziune atractivă, ludică. Astfel, programele educaţionale digitale vor reprezenta aproximativ 30% din portofoliul editurii, cu un impact similar asupra cifrei de afaceri.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană