CSR 2021: România plantează pentru mâine, proiect care vizează plantarea a 1,5 milioane de copaci

Postat la 25 decembrie 2021 269 afişări

CSR 2021: România plantează pentru mâine, proiect care vizează plantarea a 1,5 milioane de copaci

OMV Petrom, România plantează pentru mâine - proiect inclus în anuarul CSR 2021 - Cele mai responsabile companii din România

Motivaţie: Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice. În ultimii zece ani compania a plantat peste 1.200.000 de copaci. Astfel de proiecte pot face diferenţa pentru o viaţă mai bună, cred reprezentanţii companiei, care subliniază că, în ultimii 4 ani, am văzut valuri de căldură, furtuni şi inundaţii fără precedent pe tot globul; iar în România, 2018 a fost al treilea cel mai cald an din istorie. Cercetări ştiinţifice recente confirmă faptul că pădurile şi alte „soluţii climatice naturale” sunt esenţiale în atenuarea schimbărilor climatice şi în atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă până în 2030. Campania de plantare îşi propune să vină în ajutorul comunităţilor afectate din cauza alunecărilor de teren, plantarea fiind o soluţie reală pentru a preveni acumulările de apă, inundaţiile şi deşertificarea solului. Împăduririle joacă un rol important in absorbţia si stocarea dioxidului de carbon, iar OMV Petrom îşi doreşte să contribuie la efortul de a avea un mediu mai curat.

Descrierea proiectului: „România plantează pentru mâine” a debutat în 2020 şi se derulează pe o perioada de trei ani, având ca obiectiv plantarea a 1,5 milioane de puieţi pe 300 de hectare în perioada 2020-2023. OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane de euro.  Aproximativ 1.500.000 de puieţi vor fi plantaţi pe 300 de hectare în perioada 2020-2023. Proiectul îşi propune să ajute acele comunităţi afectate de alunecări de teren. Această campanie contribuie la susţinerea a trei obiective din Agenda ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă: (13) Acţiune climatică, (15) Viaţă terestră şi (17) Parteneriate pentru realizarea obiectivelor. „România plantează pentru mâine” este cea mai mare iniţiativă privată de plantare din România, o iniţiativă care aparţine OMV Petrom şi care se derulează cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor si a şase organizaţii non-guvernamentale, recunoscute pentru contribuţiile aduse protecţiei mediului înconjurător: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti.

Rezultate: Rezultatele concrete ale primului an al campaniei de plantare sunt: crearea a aproximativ 4.796 de locuri de muncă temporare (muncă zilnică) pentru aproximativ 449 persoane vulnerabile în comunităţile locale; 52.206 ore de lucru şi peste 200.000 de euro investiţi direct în comunitate; păstrarea personalului plătit în toate organizaţiile cu şase parteneri în contextul pandemic; 550.000 de copaci plantaţi pe 124 de hectare. În plus, iniţiativa a beneficiat de implicarea a 774 de voluntari reprezentând 3.096 de ore de voluntariat, dintre care 200 erau angajaţi ai OMV Petrom. Impactul creării temporare a locurilor de muncă şi al implicării voluntarilor a fost în 32 de localităţi din 15 judeţe din România.

Prin intermediul „Pădurea Educaţională”, un proiect pilot cu elevii înscrişi în învăţământul profesional (Colegiul Tehnic Silvic Câmpina) şi alte opt şcoli din judeţul Prahova,  un total de 300 de profesori şi mii de elevi sunt aşteptaţi să participe la tururile forestiere şi la atelierele educaţionale pregătite pentru ei de către liceeni de la Colegiul Câmpina.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.