Andra Asaftei, CFO, STADA România: „Liderii trebuie să îmbrăţişeze natural agilitatea şi antreprenoriatul în business”
Absolventă a Facultăţii de Management Financiar din cadrul ASE Bucureşti, Andra AsaFtei deţine un EMBA obţinut la ASEBUSS - Kennesaw State University. Are o experienţă de 12 ani în management financiar şi management de proiect şi 14 ani în domeniul farmaceutic. În cadrul STADA România ocupă din anul 2021 poziţia de Head of Finance & Operations, coordonând atât departamentul financiar cât şi operaţiunile de supply chain şi o echipă de 25 de oameni.
1. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?
Pe măsură ce tot mai multe activităţi la locul de muncă devin automatizate, abilităţile precum inteligenţa emoţională, în principal empatia, modestia şi integritatea vor deveni mai importante pentru angajaţii umani. Şi dacă ne aşteptăm că locurile de muncă din viitor să acorde prioritate acestor abilităţi umane, este de înţeles că liderii trebuie să modeleze ei înşişi aceste comportamente. De asemenea, liderii trebuie să îmbrăţişeze natural agilitatea şi antreprenoriatul în business, o alta calitate care nu poate fi înlocuită de IA, dar şi viziunea şi autenticitatea, pentru a crea încredere partenerilor lor: clienţi, angajaţi şi alti stakeholderi.
2. Cum vă imaginaţi că va arăta săptămâna de lucru în 2030 şi agenda unui lider din viitor?
Acum 100 de ani, odată cu revoluţia industrială, am redus săptămână de lucru de la 6 zile la 5 zile. Acum, când a început revoluţia inteligentei artificiale, dar şi după criza sanitară, cred că se va reduce săptămâna de lucru la 4 zile lucrătoare, chiar dacă un compromis asociat ar putea fi prelungirea programului de lucru al zilei sau reducerea unor beneficii; cred că aceasta ar ajuta la sănătatea mintală şi la creşterea productivităţii. Sunt companii care au demarat proiecte pilot în acest sens. Liderul din viitor va fi flexibil, cu focus pe calitatea produsului şi client, pe satisfacţia şi productivitatea angajaţilor, dar şi pe echilibrul muncă-viaţă personală.
3. Cum credeţi că se va desfăşura un interviu de angajare în 2030 şi ce calităţi veţi aprecia cel mai mult la un viitor coleg?
Inteligenţa artificială va fi prezentă şi în procesul de recrutare. Vom avea aplicaţii de achiziţie de talente care să îi ajute pe recrutori să identifice talentul în funcţie de nevoile lor, să atragă acest talent printr-o experienţă personalizată a candidaţilor, să evalueze candidaţii într-un mod relevant şi să îi plaseze în roluri adecvate. În esenţă, aceste instrumente vor fi mâna dreaptă a unui recrutor, permiţându-le să angajeze rapid, talent de top. Potenţialii angajaţi vor pune preţ pe reputaţia angajatorului, iar procesul în sine se va iniţia în mediile online şi reţelele sociale; principalele beneficii ce vor fi tranzacţionate vor fi flexibilitatea şi echilibrul viaţă personală-muncă, agilitatea şi integritatea şi valoarea adăugată de proiect pentru ambele părţi – angajat şi angajator. ■
Andra Asaftei
CFO, STADA România
► Vârstă: 37 de ani
► Cifră de afaceri (2022): 206,8 mil. lei
► Număr de angajaţi: 203
BUSINESS Magazin a lansaT anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2023, unde vorbim cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a AI. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă organizaţiie din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea, dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. Andra Asaftei, CFO, STADA România, este unul dintre managerii al căror profil a apărut în cadrul acestui proiect.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro