PUBLI-INTERVIU Paul Neagoe, Head of Ventures în cadrul Superbet Group: „Cred că cel mai mult m-a ajutat faptul că am acceptat oportunităţile noi de creştere de fiecare dată când le-am întâlnit”

Postat la 21 august 2022 164 afişări

PUBLI-INTERVIU Paul Neagoe, Head of Ventures în cadrul Superbet Group: „Cred că cel mai mult m-a ajutat faptul că am acceptat oportunităţile noi de creştere de fiecare dată când le-am întâlnit”

La 30 de ani, Paul Neagoe a încercat deja şi antreprenoriatul şi a acumulat experienţă în trei multinaţionale, cel mai recent rol al său fiind cel de  Head of Ventures în cadrul Superbet Group. Care sunt sfaturile lui pentru tinerii care îşi doresc un parcurs de carieră asemănător?

Care ar fi sfatul dvs. pentru un tânăr care vizează o poziţie de leadership?

Să-şi asume responsabilităţi cât de des posibil, în proiecte sau roluri care te scot din zona de confort. De multe ori, este reconfortant să rămâi profesional într-o zonă în care ai toate cunoştinţele şi experienţa necesare pentru a performa la un nivel înalt, doar că pentru a evolua rapid şi a te dezvolta, e necesar să găseşti proactiv acele oportunităţi care te provoacă să înveţi, să-ţi asumi riscuri calculate, să progresezi şi să te autoşlefuieşti.

Ce credeţi ca v-a ajutat cel mai mult în cariera profesională de până acum?

Cred că cel mai mult m-a ajutat faptul că am acceptat oportunităţile noi de creştere de fiecare dată când le-am întâlnit, chiar dacă de cele mai multe ori au venit la pachet cu anumite sacrificii sau cu un simţitor efort suplimentar. Am reuşit astfel să experimentez un număr mare de roluri şi proiecte diferite care m-au ajutat să-mi dezvolt abilităţile în arii multiple.

Care sunt greşelile pe care le-aţi făcut la început de carieră si pe care aţi evita să le mai faceţi acum?

Au fost momente în care, pus în faţa unor decizii, nu am avut suficientă încredere în instinctul de moment şi am supra-analizat fiecare opţiune disponibilă până când acestea au dispărut de pe masă. Probabil aş descrie această abordare ca o frică de greşeală, care m-a frânat, în anumite momente, din a învăţa şi experimenta mai mult.

Cum credeţi că ar trebui ca tinerii manageri să se raporteze la greşeli, în general?

Cred că greşelile sunt singurul mod prin care poţi evolua, atât  timp cât dedici suficiente resurse pentru a înţelege cauza acelor greşeli şi modul în care acestea nu vor fi repetate. De obicei, greşelile sunt făcute când îţi asumi responsabilitatea de a lua decizii, ceea ce în sine este un element critic pentru autoperfecţionare.

Care sunt atributele pe care le observaţi la noile generaţii de angajaţi şi cum pot fi acestea fructificate în munca din cadrul companiilor româneşti?

Cred că noile generaţii sunt din ce în ce mai dornice de experimentare rapidă, de rotaţii în multiple roluri şi/sau companii. Pentru a fi competitive în goana pentru talent de top, cred că cele mai de succes companii trebuie să ofere tocmai asta - programe atractive de rotaţie care le pot oferi celor tineri o expunere largă în diferite departamente din organizaţie. Ieşiţi de pe băncile universităţii, este poate dificil de înţeles pentru un tânăr modul de lucru în practică în diferitele roluri şi departamente ale unei companii, astfel că un program standardizat de rotaţie poate fi cheia pentru a găsi combinaţia perfectă într-un rol.

Dvs. aţi ales să vă construiţi cariera în România şi nu aţi preferat un parcurs internaţional - ce le-aţi spune tinerilor manageri care se întreabă care sunt avantajele unei cariere acasă?

Sunt multe companii în România care oferă şansa de a munci într-un mediu de top, chiar cu o expunere internaţională ridicată. Modul de lucru în firmele mari este deja fie hibrid, fie 100% la distanţă, ceea ce îţi oferă şansa de a experimenta munca într-un mediu internaţional fără a părăsi România. Totodată, există multe domenii în România în care evoluăm foarte rapid faţă de pieţe mai mature din Europa, iar acest lucru lasă loc tinerilor ambiţioşi să-şi pună amprenta puternic asupra evoluţiei acestor firme.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Servicii Financiare,
Paul Neagoe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.