LIVE: ZF Real Estate by Storia - Ce trebuie să ştii ca să devii agent imobiliar?

Sejur organizat de agenţie vs. vacanţă DIY

Postat la 08 februarie 2024 596 afişări

Una dintre agenţiile de turism locale care au inclus Malta pe harta destinaţiilor din portofoliu, oferindu-le astfel turiştilor ocazia să cunoască istoria, cultura şi tradiţiile malteze sub forma unui circuit este Hello Holidays, fondată de antreprenoarea Mădălina Balaiban. Motivul? „Malta este o destinaţie încântătoare, încă neexplorată de majoritatea clienţilor noştri, care oferă locuri unice în lume şi peisaje pitoreşti, istorie bogată, climă plăcută, o diversitate culturală.

Turiştii se pot bucura de experienţe autentice într-un cadru mediteranean încântător.” Circuitul, organizat anul acesta în lunile aprilie şi octombrie, cuprinde Malta şi insula Gozo şi bifează castele, muzee, biserici, o croazieră, oraşele cavalerilor ioaniţi şi alte obiective precum Grota Albastră, satul de pescari Marsaxlokk, cetatea medievală Mdina şi altele. Circuitele organizate de companie în Malta se adresează turiştilor care vor să exploreze o destinaţie într-un grup mai restrâns (până la 30 de persoane), să se cazeze în hoteluri cu mai multe facilităţi, să călătorească cu avioane de linie şi să aibă conexiuni mai bune. „Este turistul care vrea să cunoască pe îndelete istoria şi cultura unei ţări, străbătându-o şi petrecând timp pe îndelete la obiective turistice sau în locuri emblematice.”

În ceea ce priveşte costurile, acestea sunt, „pentru un circuit premium, de aproximativ 1.000 de euro”. Cât priveşte preţul altor pachete oferite de companie, preţul unui pachet mediu cu autocarul se situează între 300 şi 350 de euro, iar în cazul unui pachet cu avionul, 600-650 de euro.

În anul turistic 2023 (1 noiembrie 2022 – 31 octombrie 2023), Hello Holidays a atins un prag de peste 50.000 de turişti. „Am organizat peste 500 de plecări în excursii şi circuite turistice cu autocarul şi avionul. În excursiile de o zi în România şi Bulgaria, «O zi cât o vacanţă», au mers 5.500 de turişti. Au fost peste 300 de plecări în sejururi cu autocarul. În plus, am dezvoltat programele Senior Holidays, de care s-au bucurat peste 3.000 de turişti, şi am lansat Hello Premium Tours, circuite care îl poartă pe turist în locuri unice în lume, de la Coasta de Azur la India, din Emiratele Arabe în Mauritius, din Oman la Paris, aratându-i, într-un ritm mai relaxat, istoria şi cultura locurilor, tradiţiile pentru care sunt renumite. 2024 vine cu şi mai multe propuneri de vacanţe complexe în Malta, Tunisia, Mauritius, India, Iran, Azerbaidjan şi Georgia, Oman, Emiratele Arabe, Iordania, Coasta de Azur, Paris şi Valea Loarei, Catalonia.” Volumul vânzărilor atins de agenţie a fost, în anul turistic precedent, de 16 milioane de euro.

Am întrebat-o pe Mădălina Balaiban şi care ar fi avantajele unui sejur achiziţionat prin agenţie în detrimentul unuia planificat pe cont propriu - aşa cum călătoresc şi eu de obicei – Malta fiind excepţia, căci am avut ocazia să o redescopăr pe îndelete, anul trecut,  în press tripul organizat, sub formă de circuit, de agenţie. „Pare mult mai ieftin să îţi organizezi singur vacanţa, dar uneori poate fi cu mult mai scump. Mă refer la cazurile când o companie aeriană anulează zboruri sau un hotel are over booking peste noapte. Agentul de turism este persoana abilitată, instruită şi perfecţionată să croiască un pachet de vacanţă pe nevoile şi aşteptările unui turist, având acces la sisteme de rezervări, furnizori şi parteneri locali care oferă fiecare câte un segment din pachetul turistic. Agenţia de turism este, dacă vreţi, garanţia realizării şi desfăşurării în bune condiţii a unei vacanţe şi are grijă de turiştii ei când situaţii critice apar. Nu ştiu ce să spun despre dezavantaje. Din punctul nostru de vedere nu există, poate turiştii văd lucrurile altfel.” Ea mai spune că, în cazul celor care aleg sejururi pe zbor charter avion ori charter autocar, care înseamnă transport, cazare şi masă – un pachet standard –, la destinaţie există o varietate de excursii opţionale din care pot selecta astfel încât să îşi completeze experienţa în locul respetiv. „Mă refer la vizitarea pe îndelete a oraşelor, la sesiuni de shopping, la vizitarea unor situri arheologice, muzee, catedrale sau biserici, la activităţi pline de adrenalină cum ar fi curse de buggy cross, ATV, jeep safari ori sporturi de apă. Pot avea o vacanţă unică, cu un program pe care şi-l fac singuri, în funcţie de preferinţe, adaugând activităţi la pachetul standard.”

Personal, aş alege oricând un sejur organizat în regim DIY (do it yourself), datorită bucuriei de a planifica, libertăţii de mişcare/mobilităţii şi a faptului că pot ajusta vacanţa în funcţie de surprizele – plăcute sau neplăcute – apărute pe parcurs (fie un loc care mă fascinează şi în care hotărăsc să petrec mai mult timp, fie un hotel prost ales, pe care doresc să îl schimb sau multe alte motive), însă nu neg faptul că, pentru cei comozi, un circuit organizat de alţii poate fi mai reconfortant. Voi cum preferaţi să călătoriţi?  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.