Un oraş pasional - Sevilla

Postat la 13 septembrie 2012 561 afişări

M-am întrebat întotdeauna ce i-a determinat pe Bizet, Mozart sau Rossini să-şi plaseze acţiunile minunatelor opere “Carmen”, “Don Giovanni”, “Nunta lui Figaro” şi “Bărbierul din Sevilla” tocmai în Sevilla. Să fie oare doar inspiraţia magnificelor scrieri ale celebrilor Prosper Mérimée, Tirso de Molina sau Beaumarchais? Sau să fie datorat faptului că oraşul inspiră un amestec de frumuseţe desăvârşită, pasiune, iubire, trădare, toate făcând un cocteil exploziv şi incitant?

Evident că n-am să aflu adevărul. Frapant este că oraşul induce o frumuseţe ce îţi taie respiraţia. Combinaţia de cultură maură cu cea europeană se îmbină în modul cel mai desăvârşit, punându-şi pecetea atât asupra oamenilor, cât şi asupra arhitecturii locului.

Istoria Sevillei este strâns legată de cea a râului Guadalquivir care tranzitează oraşul. Pe vremuri Sevilla era considerată un important port fluvial, constituindu-se ca punct de legătură între nord-estul şi vestul Peninsulei Iberice. Stăpânit pe rând de către romani, mai apoi de arabi şi din 1492 recucerit de către spanioli, oraşul a cunoscut faze succesive de dezvoltare.

Dacă vii în Sevilla ca turist, ai ce vizita şi vă promit că veţi pleca mulţumiţi. Centrul Sevillei este destul de compact şi puteţi să îl parcurgeţi pe jos. Minunatele construcţii care datează din diferite epoci ale Sevillei sunt astăzi de un perfect absolut: Turnul de Aur, Turnul de Platină, La Giralda, Aleea de Portocali, zidurile Macarena şi El Alcázar (Cetatea), biserica în stil maur San Marcos, Santa Catalina şi biserica San Pedro. Recomand din suflet să le vizitaţi.

Bântuind mai apoi prin frumoasa Sevilla, opriţi-vă şi vizitaţi faimoasa "Casa de Pilatos", în fapt un minunat palat andaluz. Treceţi apoi prin piaţa Spania şi pierdeţi-vă pur şi simplu în timp. Nu rataţi Catedrala Sfânta Maria, Fabrica regală de ţigări sau minunatul edificiu din lemn "Metropol Parasol", situat în Piaţa "Encarnación", considerat a fi cel mai mare edificiu din lemn din lume.

Am amintit de Fabrica regală de ţigări şi asta chiar trebuie să o vedeţi, poate şi numai pentru că celebra Carmen din opera lui Bizet se presupune că ar fi lucrat acolo. Din păcate sau din fericire, acest edificiu nu mai adăposteşte acum nicio fabrică şi aparţine Universităţii din Sevilla.

Dacă vreţi adrenalină sau doriţi numai să vizitaţi un important edificiu istoric, nu omiteţi din periplul dumneavoastră minunata Corida Plaza de Toros de Maestranza. Corida din Sevilla este considerată cea mai frumoasă din Spania şi una dintre cele mai vechi şi impor-tante coride din lume. Luaţi-vă un tur cu ghidaj şi lăsaţi-vă conduşi mai întâi prin capela unde toreadorii se roagă să nu fie loviţi de coarnele taurilor împotriva cărora urmează să lupte, treceţi mai apoi pe la grajduri, unde puteţi vedea caii picadorilor. Vizitaţi Muzeul de Istorie al Coridelor, muzeu situat în incinta Coridei şi admiraţi costume ale celebrilor toreadori care au marcat sau marchează încă istoria acestui sport sângeros şi nu rataţi nici picturile şi obiectele ce au legătură cu toreadorii şi coridele.

Dacă doriţi doar să vizitaţi Corida, trebuie să ştiţi că un bilet de vizitare costă 4 euro şi orarul de vizitare este începând cu ora 09:00 şi până la ora 19:00. În zilele în care au loc coride, vizita se poate face doar până la ora 15:00, aşa încât atenţie la cum vă programaţi vizita, ţinând cont că aceste coride au loc mai ales duminicile. Dacă însă sunteţi doritori de senzaţii tari şi vreţi să vedeţi o coridă, să ştiţi că preţul unui bilet variază între 7 şi 70 de euro.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sevilla,
oraş,
Prosper Mérimée
/analize/turism/un-oras-pasional-sevilla-10051958
10051958
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.