Dopuri, stridii şi homari

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu, Ioana Matei Postat la 12 aprilie 2021 62 afişări

Dopuri, stridii şi homari

Puţină lume şi-ar închipui că dopurile de plută ale sticlelor de şampanie ar mai putea fi folosite şi la altceva şi totuşi o firmă britanică de arhitectură, BakerBrown Studio, intenţionează să demonstreze că da. Acesta a proiectat la un pavilion de crochet, care va fi construit lângă Opera Glynderbourne din East Sussex, Anglia, folosind deşeuri pentru a reduce amprenta de carbon. Printre deşeurile folosite la construcţie, scrie Dezeen, se numără dopuri de sticle de şampanie, cochilii de stridii şi carapace de homari provenite de la evenimentele instituţiei, precum şi lemn recuperat de la frasini bolnavi tăiaţi. Pavilionul a fost astfel gândit încât să poată fi dezasamblat uşor în viitor, dacă se doreşte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARHITECTURA,
deseuri,
constructie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.