Natura la piscină

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 iunie 2024 21 afişări

Natura la piscină

Odată mândria multor proprietari de case cu curte, piscinele nu mai sunt o idee atât de bună în zone cu secetă severă din cauza schimbărilor climatice. Există însă soluţii de a avea totuşi un mic luciu de apă în curte, apărând chiar firme specializate în construirea lui, şi anume crearea unui iaz, numit în acest caz şi „piscină naturală”.

Aceste iazuri casnice nu mai folosesc clor pentru igienizare, ci plante şi pietre care filtrează apa. Unii clienţi care îşi vor curtea dotată cu iaz, adaugă în el şi peşti, nederanjându-i să înoate alături de ei, iar experţii în chestiuni de ecologie susţin că asemenea locuri pot deveni habitate şi pentru alte vieţuitoare, scrie New York Times. Costul de construire a unei „piscine naturale”, cel puţin în statul american California, este comparabil cu cel al unei piscine clasice, iar iazul din curte este mai uşor de întreţinut, trebuind în general rărite plantele de apă atunci când se înmulţesc prea tare şi nu trebuie golit în sezonul rece.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AMENAJARI,
design,
piscine,
apa,
curte,
natura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.