100 Cele mai puternice femei din business. Andreea Voinea, Chief HR officer, BCR

Postat la 15 mai 2024 98 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Andreea Voinea, Chief HR officer, BCR

Total active (2023): 21,9 mld. euro

Profit net: 469 mil. euro

Număr de angajaţi: 5.444 FTE (YE2023)


Biografie:

Andreea Voinea este chief HR officer BCR, preşedinte al HR Club România şi membru în Boardul Omniasig Vienna Insurance Group şi INSPET SA. A absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale ASE (şef de promoţie), programul de MBA al Tulane University şi Harvard Business School Advanced Management Program. De asemenea, este implicată în programe sistemice de voluntariat în educaţie: Şcoala de Bani şi Joblandia.


► Acum 20 de ani, eram consultant la Londra în remunerarea executivilor de top pentru una din cele mai mari firme americane din domeniu, Willis Towers Watson. Terminasem MBA-ul în Statele Unite şi lucrasem deja în biroul WTW din New York, apoi din Bruxelles. Cu această experienţă internaţională am venit în ţară pentru a lucra în OMV Petrom, iar apoi în BCR. Mi-am dorit să mă întorc în România pentru că aici era atât de mult de construit: nu doar la nivel de expertiză, dar şi la nivel de speranţă.

► Dorinţa de a avea impact s-a materializat şi chiar mi-a întrecut aşteptările. Am condus două dintre cele mai mari proiecte de HR transformation din economia românească: Petrom & BCR. În BCR, am construit împreună cu colegii mei o organizaţie mult mai dinamică, mai orientată spre co-creare şi spre comunitate. Iar în HR Club, cea mai mare asociaţie profesională de HR din România, unde sunt la al doilea mandat de preşedinte, am văzut crescând spectaculos profesia de HR – de la un rol de suport, la unul de importanţă strategică, nu doar în companii, dar şi în societate.

► La nivel global, provocarea esenţială în business va fi creşterea productivităţii oamenilor şi a organizaţiilor în context de AI şi de digitalizare. În următorii ani, avem provocarea de a aduce România în topul economiilor europene, dublând PIB-ul de ţară până în 2030. Ne trebuie un obiectiv mare, care să ne mobilizeze în aceeaşi direcţie, în loc să ne fragmentăm în antagonisme de moment. În următorii 20 de ani, cu siguranţă voi fi implicată în scalarea acestor proiecte sistemice din educaţie pe care le-am început. Ca societate, intrăm în a patra revoluţie industrială, cu un viitor care se configurează tot mai mult în zona de intelligence era. Iar noi, în HR, suntem în cel mai provocator, dar şi în cel mai bun moment al profesiei noastre: acela în care ajutăm aproape 8 miliarde de oameni să rămână relevanţi şi să-şi redescopere acele trăsături de umanitate care vor face diferenţa: creativitatea, curajul, inteligenţa emoţională, gândirea strategică, leadershipul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.