Andrei Cupaciu, Bento – Intelectually Curious: „Liderul anului 2030 va trebui să navigheze printre implicaţiile sociale ale automatizării”
Andrei Cupaciu deţine o experienţă profesională de peste 19 ani, primele sale interacţiuni cu ingineria IT fiind din vremea liceului. În cadrul Bento conduce Divizia IT, Infrastructură & Cloud şi îndeplineşte numeroase alte roluri în companie, cu precădere în zona de vânzări şi Business Development.
Cifră de afaceri (2022): 28,9 mil. lei
Profit net: 5,6 mil. lei
Număr de angajaţi: 89 la final de 2022 (peste 94 în prezent)
Vârstă: 39 de ani
VIZIUNE PENTRU VIITOR:
1. Ce rol v-aţi propus să aveţi în 2030?
Sunt extrem de pasionat de domeniul în care activez, aşadar în 2023 mă văd în continuare conducând şi crescând echipe, descoperind tehnologii noi şi provocând clienţii să ne ofere încrederea că le vom oferi cele mai bune şi sigure soluţii de IT, infrastructură & cloud.
2. Ce calităţi/abilităţi de leadership credeţi că trebuie să aveţi în organigrama în care inteligenţa artificială lucrează cot la cot cu angajaţii umani?
Sunt un consumator al inteligenţei artificiale şi consider că va avea un cuvânt greu de spus în viitor. De aceea, liderii trebuie să vină atât cu o serie de cunoştinţe tehnice mereu actualizate, alături de empatie, responsabilitate socială şi un stil de conducere axat pe scop/misiune, adică purposeful leadership.
3. Care vor fi principalele provocări pentru liderul anului 2030?
Liderul anului 2030 va trebui să navigheze printre implicaţiile sociale ale automatizării, să acorde prioritate educaţiei şi să încurajeze adoptarea cât mai agilă a noilor tehnologii atât în rândul angajaţilor, cât şi în rândul clienţilor. Depăşirea cu succes a acestor provocări va necesita o conducere vizionară, abordări colaborative şi un angajament de a construi un viitor care să fie în beneficiul tuturor.
4. Dar principalele oportunităţi pe care le veţi avea ca lideri odată cu avansul tehnologiei?
Liderii vor avea ocazia să valorifice tehnologia pentru inovare continuă, pentru conectivitate globală şi dezvoltare durabilă. Văd avansul tehnologic precum o mare oportunitate pentru mine, acesta fiind chiar esenţa domeniului în care activez şi în care mai mult ca sigur voi activa şi în 2030.
5. Cum vă imaginaţi că va arăta săptămâna de lucru în 2030 şi agenda unui lider din viitor?
Probabil şi mai virtuală decât acum, mult mai dinamică, într-un mediu de lucru globalizat. Datorită acestei dinamici, liderul din viitor va trebui să acorde şi mai mult timp componentei strategice, deoarece înţelegerea în profunzime a contextului, dar şi a obiectivului, alături de o echipă care să gestioneze cele mai noi şi performante tooluri, vor face diferenţa într-o piaţă competitivă.
6. Cum credeţi că se va desfăşura un interviu de angajare în 2030 şi ce calităţi veţi aprecia cel mai mult la un viitor coleg?
Cu siguranţă interviul se va desfăşura în mediul virtual. Mereu am apreciat şi voi aprecia la colegii mei dinamica, libertatea în gândire şi urmărirea unui scop practic, fără limitări tehnologice. Probabil accentul îl vom pune pe adaptabilitate, agilitate de învăţare şi de aplicare şi gândire creativă, outside the box.
BUSINESS MAGAZIN A LANSAT RECENT ANUARUL 100 TINERI MANAGERI DE TOP, EDIŢIA 2023, unde am vorbim cu cea mai nouă generaţie de tineri manageri şi antreprenori cu vârsta de până în 40 de ani despre schimbările cu care se confruntă sub influenţa tot mai mare a AI. Ne-am propus ca în cadrul ediţiei de anul acesta a catalogului să analizăm modul în care cei mai tineri manageri şi antreprenori vor reuşi să conducă organizaţiie din România către un viitor în care inovaţia, eficienţa, sustenabilitatea, dar şi emoţiile umane vor defini noua lume a afacerilor. Andrei Cupaciu, Director Divizie IT, Infrastructură & Cloud, Partener, Bento - Intellectually Curious este unul dintre managerii al căror profil a apărut în cadrul acestui proiect.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro