A fondat afacerea când avea doar 18 ani. Astăzi îşi vinde produsele peste tot în lume, iar anul trecut a avut venituri de 16 milioane de euro
Cristina Bâtlan a fondat businessul cu pantofi şi genţi Musette în urmă cu mai bine de două decenii, când avea doar 18 ani şi era studentă la Facultatea de Drept.
Producătorul şi retailerul de încălţăminte Musette, unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti, şi-a majorat capacitatea de producţie a celor două fabrici existente (Huşi şi Bucureşti) cu circa 30% pentru a face faţă cererii, a scris Ziarul Financiar pe 15 decembrie 2016.
Investiţiile au venit în contextul în care businessul companiei a crescut constant an de an, doar în ultimii doi ani cifra de afaceri crescând cu aproape 30%, până la 60,6 milioane de lei în 2015. Iar în 2016 afacerile au urcat la 73,4 milioane de lei (+21,2%). Profitul pe anul trecut a fost de aproape 10 milioane de lei (9,8 milioane de lei sau 2,4 milioane de euro).
Preocupările sale preferate din afara carierei sunt călătoriile şi cunoaşterea de alte culturi: „Meditaţia şi studiul despre ceai mă fascinează, pentru că ajută la o cunoaştere deplină a sinelui, într-o lume atât de agitate, te ajută să-ţi găseşti propria stare de zen, să accepţi şi să trăieşti prezentul. Sună simplu, dar eu încă lucrez la asta”.
Antreprenoarea consideră că toate iniţiativele care privesc societatea trebuie să fie cinstite, să urmărească interesele comunităţii, să lucreze în folosul acesteia. Spune că deşi a observat un interes crescut în această direcţie, majoritatea companiilor sunt multinaţionale. „Companiile româneşti încă nu sunt atât de implicate pe partea de CSR, deoarece pentru majoritatea este important profitul.”
Antreprenoarea spune că pentru Musette primează în acest moment sprijinirea segmentului cultural, a artei contemporane, a tinerilor artişti: „Pentru asta le punem la dispoziţie un spaţiu cu o vizibilitate foarte bună, pe Calea Victoriei, unde îşi pot expune lucrările timp de o săptămână”.
Dacă ar fi pentru o zi preşedinte, antreprenoarea spune că ar încerca să se axeze pe îmbunătăţirea domeniului sănătăţii.
„Deoarece avem oricum prea puţini bani pentru sănătate, aş încerca să folosesc resurse alternative simple de care am uitat toţi. În secolul vitezei, ne îmbolnăvim în 10 ani şi vrem să fim trataţi de o pastilă. Mâncarea este cel mai important tratament de care parcă am uitat cu toţii. Aş recomanda Parlamentului să scutească de taxe întreprinzătorii care dezvoltă agricultura organică şi chiar să aloce fonduri de dezvoltare. Aş cere introducerea unei taxe pentru centrul oraşului, spre reducerea traficului şi consumului exagerat de autovehicle (maşinile private transport în medie 1,3 persoane/zi), legi favorabile pentru practicarea sportului în masa şi crearea de condiţii pentru acestea. Poluarea şi reciclarea sunt alte două teme importante care ar trebui să ne intereseze pentru sănătatea noastră, nu pentru înavuţire.”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro