Cine este omul care a adus Jocurile Olimpice la Vancouver
Pentru fostul primar din Vancouver, Sam Sullivan, Olimpiada a fost un pretext de a remodela orasul, intr-un timp scurt, pentru a-l arata apoi lumii in postura de gazda a competitiei. Originalul primar a lasat in urma sa o multime de lucrari de infrastructura noi, dar si cateva controverse.
Milioane de oameni au privit in urma cu patru ani cum primarul de atunci din Vancouver, Sam Sullivan, a mers in caruciorul cu rotile pe scena olimpica din Italia. Picioarele ii erau cuprinse de spasme, luminile orbitoare emanau caldura. Multimea adunata la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino a fost strabatuta de un fior cand Sullivan a transformat o traditie intr-un moment miscator, irepetabil. Sullivan este un cvadriplegic in scaun cu rotile; totusi, pe scena, el a fluturat steagul olimpic.
La Primaria din Vancouver, mii de mesaje au sosit din toata lumea, din Rusia si China pana in Italia, de la persoane cu dizabilitati, dar si de la persoane sanatoase. Jocurile Olimpice de la Vancouver, aflate la patru ani distanta, stabilisera deja o imagine-emblema: primarul si piruetele lui in scaun cu rotile. "Oamenii imi spun tot timpul, chiar si acum, cum le-au dat lacrimile cand l-au vazut acolo", spune Lynn Zanatta, logodnica lui Sullivan.
Sullivan, acum in varsta de 50 de ani, nu a mai repetat gestul de la Jocurile Olimpice aflate acum in desfasurare la Vancouver. El a pierdut nominalizarea partidului sau pentru realegerea ca primar in 2008 si astfel a pierdut si locul la masa olimpica. L-a pierdut si pe mentorul sau, Abraham Rogatnick, care a murit in august anul trecut, si a mai mers la alte sapte inmormantari. Intr-un an marcat de pierderi, Sullivan se uita in jur la orasul pe care l-a condus si vede castigurile aduse de Jocurile Olimpice. Ramane la fel de ocupat, multumit de mandatul lui - asa criticat cum e - si renascut, dupa cum spune, pentru a doua oara. "Voi fi mai eficient in afara primariei decat am fost in interiorul ei", declara Sullivan in apartamentul sau de la etajul 16 din centrul orasului Vancouver.
Intr-o dimineata de la inceputul lui ianuarie, acum 31 de ani, prietenii l-au dus pe Sullivan in Trail Rider, o combinatie intre roaba si ricsa care le permite celor aflati in scaun cu rotile sa calatoreasca servindu-se de ajutorul altcuiva. O schita desenata de Sullivan pe un servetel a fost punctul de plecare al modelului. Prietenii l-au impins pe Sullivan in sus pe Cypress Mountain, locul de desfasurare al probelor olimpice de snowboard si schi acrobatic. A fost ultimul loc pe care a pasit vreodata pe propriile picioare. "Era o zi ca asta", spune el. "Cetoasa si cu putina ploaie."
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
- Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro