LIVE: ZF Real Estate by Storia - Ce trebuie să ştii ca să devii agent imobiliar?

Adrian Sârbu: Suntem de doi ani în război şi ne prefacem că nu ştim asta. România nu face nimic, nici măcar să arate că se pregăteşte să se apere în cazul unei agresiuni

Autor: Gabriela Antoniu Postat la 21 decembrie 2023 54 afişări

Nemo:  15 contra 1. Toţi împotriva lui Putin. Rusia are lista de candidaţi pentru alegerile prezidenţiale din martie anul viitor. Chiar dacă luptă împotriva altor 15 aşa-zişi adversari, care şi ei vânează fotoliul de la Kremlin, Putin aproape că are în mână mandatul care îl va ţine în fruntea Rusiei pentru încă 6 ani. Opoziţia e redusă la tăcere.

Hofi: În timp ce încrederea în armata ucraineană creşte, Zelenski se prăbuşeşte în sondaje. 96% dintre ucraineni îşi pun încrederea în militari, aproape 90% în şeful Armatei Ucrainei, generalul Valeri Zalujnâi, iar în Zelenski mai cred doar 62%.

Nemo: Văd că toată planeta încă e preocupată de ceea ce se întâmplă în Rusia, în Ucraina şi în războiul dintre cele două ţări.

Adrian Sârbu: Pentru că suntem în al treilea Război mondial şi nu vrem să acceptăm asta. Care va dura, după părerea mea, 10 ani, va trage absolut toată lumea în conflicte, întâi regionale şi având în vedere aşezarea blocurilor deja între lumea lui Xi şi Putin şi lumea lui nu ştiu cine, că ţi-e puţin jenă să spui că e lumea lui Biden sau a lui Trump. E lumea democraţiei fără lideri. Dacă ne-am duce puţin 20 de ani înainte, în 2040, nu, în 2050 că tot se laudă chinezii că în 2049 o să fie noua Americă. Şi ne-am întoarce înapoi, am descoperi cum omenirea a trecut prin acelaşi proces de orbire într-o perioadă de bunăstare, de nesimţire într-o perioadă de bunăstare şi în care psihopaţii, triştii, refulaţii, nereuşiţii au ieşit în faţă. Ce face astăzi Putin în discursul ăsta... deci e un discurs de tip Hitler Nurenberg în care el a spus aşa: domne, Hitler spunea aşa: toţi germanii, toţi cetăţenii germani din afara graniţelor Germaniei sunt cetăţeni înăuntru graniţelor Germaniei. Şi diverşi cetăţeni de atunci de la putere, din Europa puternică, cu mari puteri, Franţa, Anglia, se făceau că nu aud. Rezultatul? În 1940, Hitler era stăpânul Europei. Acum discursul lui Putin e: totul e al Rusiei, inclusiv fostele ţări comuniste. Şi dacă vreau vă mai spun că şi o bucată din America e a Rusiei. Alaska, California. Acum zice: nu, eu ocup Ucraina, care e a compatrioţilor mei. Ce termen pervers de propagandă. Compatrioţi. Exact aşa spunea şi Hitler. Vasăzică nu mai sunt cetăţeni ruşi, nu, domne, sunt compatrioţi. Nemo, ce eşti tu, mă? Păi sunt român. De mâine eşti compatriotul meu. Şi ce înseamnă asta? Păi blocul în care locuieşti tu e al Rusiei, că eşti compatriotul meu şi trebuie să te alătur de patria-mamă. Asta spune psihopatul ăsta.

Totuşi, suntem de doi ani în război şi ne prefacem că nu ştim asta. În cazul nostru, al României, şi mult mai grav al conducătorilor, e un act de iresponsabilitate trădătoare. Ne facem că nu înţelegem, ne dorim ca ucrainenii să-l oprească pe Putin. Noi ne-am complăcut în singurul model valabil după 1989, care este apartenenţa la UE. Din păcate, UE, prin lideri foarte slabi şi foarte neinteresaţi, nu şi-a urmărit mandatul. În condiţiile în care România astăzi, de doi ani de zile nu face nimic, măcar să arate că se pregăteşte să se apere în cazul unei agresiuni care, în cazul nostru, este de 360 de grade.

Hofi: Aţi spus mai devreme că SUA sunt cumva garantul României şi cu siguranţă nu putem neglija acest lucru.

Adrian Sârbu: Şi ce o sa facă? O să vină americanul să lupte pentru tine aici? Eşti convins?

Hofi: Nu luptă pentru mine, luptă pentru ei aici.

Adrian Sârbu: Păi are experienţa Vietnamului, las-o jos, las-o jos. Au experienţa Vietnamului.

Hofi: Dl. Sârbu, în Vietnam a fost război mondial? În Afganistan a fost război mondial?

Adrian Sârbu:  Păi eram în război. Războiul Rece a fost un război, Hofi. A fost un război.

Hofi: Atunci de ce spuneţi că este al treilea Război Mondial?

Adrian Sârbu: Pentru că nu aveai atât de multă forţă economică şi militară de partea oligarhilor, şi populaţie, cum ai acum.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.