100 Cele mai puternice femei din business. Roxana Gureanu, Managing director - CFO, HABAU România şi sucursalele din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova
Cifră de afaceri (2023 – 2024): 140 mil. euro
Profit net: 1,5 mil. euro
Număr de angajaţi: 420
Biografie:
Roxana Gureanu este un profesionist în finanţe, cu două decenii de experienţă în roluri de conducere în companii internaţionale precum Thomson-Reuters, Coca-Cola HBC, Queen Investment. Ea a coordonat până în prezent, împreună cu echipele sale, proiecte în valoare de peste 1,5 miliarde de euro. Din 2019, Roxana este managing director şi CFO al firmei locale cu acţionariat austriac HABAU, parte a Habau Group. Compania este un jucător important în dezvoltarea infrastructurii energetice strategice atât la nivel local cât şi european, contribuind activ la securitatea energetică regională prin construirea accesului la surse alternative de gaze naturale.
► Dintotdeauna, am crezut că fericirea vine din a face ceea ce îţi place. Niciodată nu mi-a fost teamă de noi provocări, chiar dacă asta a însemnat să învăţ lucruri noi, depăşindu-mi zonele de confort. De aceea, deşi am terminat cel mai bun liceu de informatică din Bucureşti, am decis să mă îndrept către zona financiară, care m-a atras prin versatilitatea şi disciplina sa. Am fost entuziasmată de modul în care îmbinarea abilităţilor analitice şi matematice cu cele manageriale şi de business pot duce la soluţii creative pentru probleme complexe.
► De cinci ani activez ca managing director - CFO al HABAU România, parte a HABAU Group, lider european în construcţii de infrastructură pentru industria petrolului şi gazelor naturale. În acest rol îmbin zona de finanţe cu cea de management operaţional, fiind responsabilă de coordonarea echipelor, operaţiunilor şi performanţa financiară a companiei şi a sucursalelor sale din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova.
► În următorii 20 de ani, întreaga industrie, inclusiv sectorul infrastructurii de petrol şi gaze, va trece prin transformări majore, pe măsură ce ne îndreptăm spre o economie cu emisii scăzute de carbon. Tranziţia energetică va juca un rol central, cu un focus tot mai mare pe integrarea soluţiilor de energie regenerabilă şi pe optimizarea eficienţei operaţionale a infrastructurilor existente. Cerinţele de sustenabilitate vor implica investiţii semnificative în competenţe şi tehnologie în cadrul industriei noastre, însă vor deschide şi noi oportunităţi pentru inovare şi creştere. În acelaşi timp, deşi integrarea surselor regenerabile de energie are o evoluţie rapidă, gazul şi petrolul vor continua să reprezinte piloni esenţiali pentru sectorul energetic global. Următorii ani vor fi definiţi de proiecte majore ce vor urmări interconectarea marilor zone industriale la magistrale de transport regionale ce permit accesul la gaze ce provin din diverse surse, asigurând astfel securitatea energetică.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro