Elena Pap: În acest moment, este clar pentru toată lumea că, fără programe de sprijin modulate pentru industriile cele mai afectate, revigorarea economică va fi extrem de dificil

Autor: Ioana Matei Postat la 09 iunie 2021 117 afişări

Elena Pap: În acest moment, este clar pentru toată lumea că, fără programe de sprijin modulate pentru industriile cele mai afectate, revigorarea economică va fi extrem de dificil

Director general Up România, director regional Up Group Up


Cifră de afaceri: N/A Profit: N/ANumăr de angajaţi: N/A


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Aş spune că sunt două lecţii la fel de importante. Prima este cea a solidarităţii. Pentru prima dată după mulţi ani, am realizat cu toţii cât de dependenţi şi de legaţi suntem unii de ceilalţi şi cum dificultăţile unei industrii antrenează ca într-un domino provocări în cel puţin altele două. În acelaşi timp, am învăţat că, fără un efort comun într-o direcţie prestabilită, reîntoarcerea la o viaţă cât mai aproape de normal va fi zădărnicită. În acest moment, este clar pentru toată lumea că, fără programe de sprijin modulate pentru industriile cele mai afectate, revigorarea economică va fi extrem de dificilă. O a doua lecţie pe care ne-a servit-o pandemia este cea a adaptării, sau, mai nou spus, a rezistenţei. Pandemia ne-a obligat să ne întoarcem la valorile noastre şi să le transpunem mai profund în dezvoltarea businessului. Astfel, într-un an de criză, cu nenumărate provocări de gestionat, am reuşit să impunem ca subiect de maximă importanţă transformarea digitală.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Am apăsat la maximum pedala digitalizării pentru a le oferi clienţilor, partenerilor şi utilizatorilor Up România experienţe sigure şi simplificate în utilizarea soluţiilor noastre. Up România a venit în întâmpinarea utilizatorilor şi clienţilor săi cu noi soluţii, în special cele din zona de plăţi contactless şi online. Pe de altă parte, Up România s-a concentrat pe una dintre valorile sale cheie, şi anume solidaritatea. Viitorul industriei HoReCa şi al IMM-urilor ne preocupă, motiv pentru care am încercat să le fim aproape în diferite moduri. Suntem o punte de legătură între operatorii de restaurante, cantine şi utilizatorii noştri cărora le prezentăm în permanenţă ofertele venite dinspre HoReCa.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

Cred că, încă de la bun început, am comunicat intern foarte bine şi, chiar dacă am trecut în regim exclusiv de telemuncă pentru mai bine de şase luni, colegii mei nu s-au simţit niciodată singuri sau rupţi de restul echipei. Fiecare departament şi-a stabilit un anumit calendar de întâlniri, iar dacă a fost nevoie, au fost organizate şi întâlniri online între departamentele care lucrau la proiecte comune. Pe de altă parte, compania a angrenat în permanenţă echipa în proiecte noi, care au oferit multe oportunităţi de afirmare şi de explorare a acestora.

—   Work from home sau de la birou?

Personal, prefer work from office. Consider că munca într-un spaţiu dedicat creşte eficienţa, dar şi conectarea. Pe de altă parte, pot înţelege preferinţa anumitor persoane pentru munca de acasă. În calitate de angajator, cred ca este important să menţii un anumit nivel de flexibilitate şi să fii deschis la nevoile angajaţilor. De aceea, noi, la Up România, funcţionăm într-un sistem mixt, cu unii colegi care vin la birou, alţii care stau acasă şi apoi fac rocada.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Familia este locul în care mă reîncarc cu energie şi gânduri bune. În mod ironic, pandemia ne-a îndepărtat unii de ceilalţi, însă ne-a făcut să ne petrecem mai mult timp în locul care contează cu adevărat pentru orice persoană: familia. Am profitat de acest timp alături de familia mea şi am avut mai mult timp pentru mine şi micile mele plăceri.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

M-au inspirat toţi acei oameni care, dincolo de fricile şi provocările personale, s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ceilalţi. Perioada aceasta ne-a arătat imensele rezerve de umanitate şi compasiune care există în societate, precum şi munca până la sacrificiu a anumitor categorii, şi aici mă refer în special la personalul medical. M-a inspirat şi efortul mediului de business care a venit cu programe şi proiecte care să susţină cele mai acute nevoi din societate, în special în zona de sănătate, educaţie şi asistenţă socială, dovedind încă o dată implicarea în societate şi comunitate.

—   Putere vs. feminitate:

Cred că, pentru prima dată în istorie, femeile au învăţat să-şi accepte feminitatea ca pe o  însuşire naturală, care nu intră în conflict cu afirmarea puterii. S-au făcut paşi importanţi pentru a ne simţi libere să fim noi însene, fără tertipuri de a ne camufla feminitatea în apariţii prea masculine sau rigide. Puterea şi leadershipul nu mai sunt atribute masculine, ci un mod de a influenţa şi modela, care au legătură cu inspiraţia, inovarea şi capacitatea de a face lucrurile să se întâmple. Iar la acest capitol, femeile şi-au dovedit din plin priceperea.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.