Lumea virtuala eRepublik atrage finantari de 2 mil. euro
Simulatorul politic, economic si militar eRepublik a atras o noua runda de finantare in valoare de doua milioane de euro de la AGF Private Equity.
Fondul de investitii francez a realizat aceasta finantare prin intermediul unei majorari de capital, preluand astfel un pachet minoritar de actiuni nou emise special pentru a face posibila tranzactia, dupa ce, in luna iunie a anului trecut, a investit pentru prima data in eRepublik Labs, compania din spatele jocului, suma de 200.000 de euro in schimbul a 4% din actiuni. "Uneori investim chiar foarte timpuriu in companii exceptionale, iar eRepublik este una dintre ele, aceasta noua finantare confirmand pariul facut pe lumea viruala online", spune Guillaume Lautour, partener in cadrul AGF Private Equity.
Cele doua milioane vor fi folosite in totalitate pentru dezvoltarea din punct de vedere tehnic a proiectului demarat in urma cu aproape doi ani de antreprenorul George Lemnaru si sustiunt financiar de omul de afaceri francez Alexis Bonte, care pana acum a urmat o traiectorie mai putin traditionala de extindere, pornind de la un prototip asupra caruia au fost aduse pe parcurs imbunatatiri in functie de parerile jucatorilor, "n prezent, jocul reprezinta numai 25% din ce va rezulta in urma acestei runde de investitii, care ne permite sa punem in practica si ideile proprii, pe langa cele adunate de la cetatenii din lumea virtuala", spune Bonte, directorul executiv si proprietarul a 70% din eRepublik Labs.
Simulatorul politic, economic si militar se afla deja la a treia runda de investitii, finantarea totala ridicandu-se la peste 2,75 de milioane de euro. Dupa investitia de 200.000 de euro facuta in 2007 de la omul de afaceri francez, in actionariatul eRepublik au intrat anul trecut AGF Private Equity si opt antreprenori si investitori de tip "business angel" - Brent Hoberman, Laurent Laffy, Philippe Seignol, Diego Meller, Veronique Marsot Seignol, Stefan Glaenzer si Alexandre Almajeanu si
Mihai Crasneanu, doi romani stabiliti de mai multa vreme in Franta - cele doua parti platind impreuna 400.000 de euro pentru un total de 8% din actiuni. Tot anul trecut, Alexis Bonte si-a extins participatia cu trei procente, in schimbul a 150.000 de euro, jocul fiind evaluat pe baza acestor investitii la 5 milioane de euro. "Finantarea actuala a fost facuta pe baza unei evaluari mai mari decat cea initiala", spune Bonte, fara a da detalii exacte despre valoarea curenta a jocului de strategie online sau despre numarul exact de procente intrate in proprietatea fondului de investitii francez.
n prezent, eRepublik numara peste 350.000 de cetateni virtuali, fiind accesat zilnic de 120.000 de oameni din peste 200 de tari din lume. Site-ul www.erepublik.com a contorizat peste 3,7 de milioane de vizite si 95 de milioane de afisari in luna mai a acestui an, jucatorii petrecand mai mult de 55 de milioane de minute in lumea virtuala eRepublik pe parcursul acestei luni.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro