Medicare Technics: afaceri de 17 milioane euro si acoperire de 24% din piata privata in 2009
Medicare Technics, furnizorul de aparatura medicala din cadrul grupului Medicare, are o tinteste o crestere de 12% a cifrei de afaceri pentru anul in curs, pana la 17 milioane euro, si atingerea unei cote de piata de 24% pe segmentul privat de echipamente, fata de 20% anul trecut.
Obiectivele companiei se bazeaza pe estimarile de crestere a vanzarilor pentru "proiecte la cheie" de imagistica in semestrul al doilea. "Am analizat oportunitatile de extindere a afacerii, avand planificate mai multe proiecte, a caror dezvoltare va fi accelerata in semestrul al doilea si care ne vor permite sa obtinem o cifra de afaceri de 17 milioane euro la sfarsitul anului", a declarat Alin Patrascu, director executiv Medicare Technics.
Compania a furnizat in primul semestru al anului trei proiecte la cheie, din care cel mai mare contract s-a ridicat la 2,5 milioane euro, pentru o singura clincica, si se afla in discutii pentru furnizarea a zece proiecte. "In general, cam 80% din proiectele aflate in discutii se finalozeaza in anul respectiv, iar restul se amana pentru anul urmator", explica Patrascu. In 2008, compania a vandut zece astfel de proiecte, cel mai valoros contract fiind de 7 milioane euro, pentru un pachet de cinci clinici.
Segmentul privat de echipamente are in prezent o pondere de 80% in afacerile Medicare Technics, dar estimarile oficialilor indica un avans de pana la 85% in urmatorii doi ani. "Piata privata se pastreaza, chiar si in conditiile crizei", spune Alin Patrascu. "Marile centre medicale au amanat dezvoltarea spitalelor private, insa continua extinderea pe partea de clinici, in special pe segmentul de imagistica."
Sectorul public restrange piata
In acest context, piata echipamentelor medicale pentru zona privata se va mentine la valoarea 75 milioane euro, potrivit estimarilor Espicom. Segmentul public se va reduce insa cu aproximativ 5%, pana la 35 milioane euro, ceea ce va atrage o scadere de 1% la nivelul intregii piete.
Diminuarea segmentului public este o consecinta a restrangerii licitatiilor centralizate, explica Patrascu, si, prin urmare, incheierea unor contracte de valoare mai mica. In plus, intarzierile platilor din partea caselor de sanatate isi spun si ele cuvantul, ajungandu-se la prelungiri de pana la 180 de zile prin contract, fata de maxim 60 de zile anul trecut. Totusi, platile pot intarzia chiar si peste termenul prevazut in contract, cu pana la aproape un an.
"Noi avem de recuperat 1,5 milioane euro din contractele publice", afirma directorul Medicare Technics. Pentru a se sustine in aceasta perioada de intarzieri masive, compania a apelat la solutia finantarii externe, insa oficialul nu a valoarea acestor imprumuturi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro