Povestea unei românce care a înfiinţat o companie cu 100 de mărci alături de mama şi soţul ei, iar business-ul generează acum 35 de milioane de euro

Postat la 01 octombrie 2024 253 afişări

Povestea unei românce care a înfiinţat o companie cu 100 de mărci alături de mama şi soţul ei, iar business-ul generează acum 35 de milioane de euro

100 Cele mai puternice femei din business. Arnella Nechita – Rotta, Cofondator, Rottaprint

Cifră de afaceri: 35 mil. euro

Număr de angajaţi*: 239

*Potrivit datelor publice disponibile pe mfinante.gov.ro


Biografie: A absolvit Electrotehnica la Universitatea Politehnica şi apoi, cu o investiţie iniţială de  100 de mărci, a pus bazele companiei Rottaprint, fondată alături de mama sa – Melania Rotta şi soţul său, Cristi Nechita-Rotta. Ideea businessului i-a venit după ce a observat o oportunitate în producţia pungilor de plastic de 1 leu, pornind la drum cu un utilaj modest, la mâna a doua. Astăzi, compania este cea mai mare tipografie flexografică românească producătoare de etichete autoadezive şi ambalaje flexibile de pe piaţa locală, iar în 2023, a livrat produse în 13 ţări din Europa, SUA şi Asia.


► Sincer, în urmă cu 20 de ani îmi doream o familie şi mă gândeam la copii, căci profesional aveam deja o direcţie clară şi împlinită. Aş putea vorbi despre aspiraţiile pe care le proiectam în urmă cu 33 de ani, când începusem să visez la Rottaprint, pe care l-am creat în ideea unui business de familie, bazat pe creativitate, integritate şi pasiune.

► Realitatea cu siguranţă nu a coincis cu gândurile de la acea vreme. Era imposibil de anticipat modul în care se dezvoltă totul acum, de la tehnologii, la relaţii interumane, modalităţi de a face business. Cu siguranţă nu am prevăzut nivelul de dezvoltare de acum, însă de fiecare dată am acceptat schimbarea, găsind cele mai potrivite soluţii. După 33 de ani de business am rămas cu convingerea că munca în echipă a fost, este şi va fi întotdeauna net superioară celei individuale şi doar împreună putem găsi cele mai bune soluţii.

► Mă aştept la o nouă revoluţie, şi nu doar una tehnologică, ci şi socială, determinată de schimbări la nivel uman, de la mod de gândire, la seturi de valori. Idealul, din punctul meu de vedere, ar fi să gândim doar ce putem spune cu voce tare şi să spunem doar ceea ce putem face. Astfel, consider că putem fi aliniaţi la nivel personal şi pregătiţi pentru orice ne rezervă viitorul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.