Produsele Ultra Pro, scoase la licitatie in urma procedurilor de faliment
BDO Business Restructuring SPRL, administratorul judiciar al KTech Electronics care opera lantul de magazine de electronice si IT Ultra Pro Computers, a scos la licitatie stocurile de marfa ramase nevandute in urma inchiderii magazinelor, ca parte a procedurilor de insolventa si faliment.
Prima licitatie a avut loc astazi, lista celor aproape 5.000 de produse electronice si IT diferite scoase la vanzare, in valoare totala de 9,7 de milioane de lei (2,3 de milioane de euro), fiind disponibila pe site-ul unpir.ro. In medie, preturile sunt cam la o treime din valoarea la care sunt comercializate aceleasi produse in alte lanturi de magazine IT&C de pe piata. Acestora li se mai adauga si alte echipamente, precum masini de infoliat si motostivuitoare electrice in valoare de 23.700 de lei, dar si mobilier sau masini. Un Mercedes costa aproape 18.000 de lei, in timp ce un Renault Megane a fost scos la vanzare pentru putin peste 10.000 de lei.
In vederea achizitionarii produselor, ofertantii trebuie sa achizitioneze un caite de sarcini de 500 de lei, pe baza caruia se pot prezenta la licitatii.
Pronuntarea falimentului Ultra Pro este asteptata cel mai probabil in luna iunie a acestui an, daca nu va fi depus niciun plan de reorganizare, a declarat recent Geanina Oancea, partener in cadrul BDO Business Restructuring SPRL. Compania sotilor Alina si Cristian Fughina a intrat in insolventa in urma cu aproape un an, acumuland datorii care se apropie de 30 de milioane de euro de la 84 de creditori dintre care trei sunt banci, instanta pronuntandu-se saptamana trecuta cu privire la tabelul preliminar de creante.
Potrivit legii insolventei, tabelul preliminar de creante cuprinde toate creantele dinainte de data deschiderii procedurii judiciare, acceptate de administratorul judiciar. Geanina Oancea a explicat ca dupa rezolvarea contestatiilor la tabelul preliminar se va afisa tabelul definitiv. "Falimentul se pronunta in 30 de zile de la afisarea tabelului definitiv daca nu va fi depus niciun plan de reorganizare", a mai spus Oancea. Dreptul de a propune un plan de reorganizare este acordat debitorului, administratorului judiciar si creditorilor care detin cel putin 20% din valoarea creantelor. Pana in prezent nimeni nu si-a aratat intentia de a prezenta un asemenea plan, a mai spus Oancea.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro