Regatta: 65.000 de locuinte noi in Bucuresti pana in 2013
Fie straini sau romani, dezvoltatorii proiecteaza in viitor nevoile afacerilor si consumatorilor, cautand oportunitati pe care le transforma in realitate. Cu toate acestea, raportul dintre cerere si oferta ramane dezechilibrat, cererea depasind semnificativ oferta, considera specialistii companiei imobiliare Regatta
Ansamblurile rezidentiale dezvoltate in acest moment sau care urmeaza a fi dezvoltate vor aduce pe piata in urmatorii trei-cinci ani un total de aproximativ 65.000 de locuinte, potrivit analistilor Regatta. Acestia considera totusi ca cererea este mult mai ridicata decat oferta, care se ridica potrivit propriilor estimari la 325.000 de locuinte.
In ceea ce priveste zonele de dezvoltare, zona de nord dispune de suprafete ample, ceea ce reprezinta un atu care permite dezvoltarea pe orizontala a imobilelor. Prin urmare, apartamentele puse la dispozitie in zona sunt caracterizate de spatii interioare generoase, iar blocurile sunt proiectate cu un numar cat mai redus de apartamente pe imobil, structura fiind in general nu foarte inalta (P+ 4 / P + 6). Atat amplasamentul cat si conceptul acestor imobile se adreseaza in special oamenilor cu venituri peste medie si ridicate, se arata intr-un comunicat al companiei.
Proiectele din zona includ ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni, de pana la 4.600 de unitati, cu concepte complexe precum Cosmopolis sau Proiectul Baneasa, care se intind pe zone vaste, dar si cladiri de mici dimensiuni, cu caracter intim, avand sub 50 de unitati. Zona de nord a capitalei detine astfel un procent de 38,10 % din totalul unitatilor care vor fi disponibile in urmatorii trei - cinci ani, ceea ce inseamna 24.750 de unitati.
Zonele de vest si est au o dezvoltare proportionala una fata de cealalta, fiind insa destinate cu precadere proiectelor middle class. Blocurile de apartamente demarate sau in faza de proiect au structuri inalte, cu P+10/ P+16 etaje si spatii interioare mai reduse comparativ cu zona de nord.
Zona de vest este binecunoscuta pentru cartierele Militari, Drumul Taberei, Prelungirea Ghencea si Grozavesti. Dezvoltatorii au utilizat un procent maximal din spatiile disponibile pentru a realiza ansambluri rezidentiale de dimensiuni mari, care ofera intre 2.000 si 2.700 de unitati precum cele din Drumul Taberei, putin peste 1.000 in Militari sau Semanatoarea, dar si imobile cu un numar redus de unitati. Totalul zonei cumuleaza 14.737 unitati, adica 22,68% din total ofertei pe Bucuresti.
In est, cea mai dinamica zona este cartierul Titan, zona in care concurenta este foarte mare, punand la dispozitie oferte variate. In acelasi timp se dezvolta zonele Dristor, Obor, Colentina, Pantelimon, impreuna oferind un total de 17.499 de unitati, cifra care reprezinta 26,93% din totalul de apartamente anuntate pe piata.
Si zona de sud a Capitalei a inceput sa se dezvolte din punct de vedere al ansamblurilor rezidentiale noi, proiectele demarate aici reprezentand deocamdata un procent de 6,38%, adica 4.147 de unitati disponibile in zone precum Constantin Brancoveanu, Piata Sudului, Berceni, Tineretului sau Splaiul Unirii. Specialistii Regatta estimeaza ca zona va atrage in continuare proiecte, care vor fi din ce in ce mai ample prin prisma spatiului disponibil.
In ceea ce priveste centrul capitalei, lipsa de teren este mai mult decat evidenta, remarca studiul companiei imobiliare. Astfel procentul dezvoltarilor rezidentiale din zona fiind de doar 5.88% din total. Proiectele noi sunt localizate in zone precum Cotroceni, Stefan cel Mare, Parcul Carol, Unirii sau Gara de Nord. Numarul de unitati oferite per imobil nefiind mai mare de 621 de unitati.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro