America lui Trump este în degringoladă: 800.000 de angajaţi ai statului nu îşi primesc salariile astăzi pentru că Donald Trump nu a primit bani de zid
Guvernul american este blocat de aproape trei săptămâni din cauza neînţelegerii dintre Donald Trump şi democraţi cu privire la includerea controversatului zid de la graniţa cu Mexic în bugetul ţării.
Prin urmare, toate instituţiile statului şi toate programele guvernamentale funcţionează pe baza fondurilor de urgenţă sau fără fonduri, potrivit New York Times.
Tanisha Keller, o mamă singură angajată la Biroul de Recensământ, obişnuia să trăiască de la salariu la salariu. Acum însă, trăieşte de la nimic la nimic.
Ziua de salariu ar fi trebuit să vin săptămâna aceasta pentru Keller, 42 ani şi pentru cei 800.000 de angajaţi federali din toată ţară care au picat „victime colaterale” în blocajul guvernamental.
Însă în contextul în care disputa continuă, aceşti angajaţi nu îşi pot plăti facturile şi nici nu îşi pot acoperi cardurile de credit la care au atins deja plafonul maxim.
Contul Tanishei Keller, spre exemplu, este pe minus cu 169 de dolari. Aceasta nu îşi poate permite cheltuileile pentru a întreţine casa şi pentru a-şi întreţine copiii. Ea a declarat pentru sursa citată că nu ştie cum îşi va plăti chiria de 1.700 de dolari şi că până atunci nu mai are bani de benzină pentru a-şi duce copiii la şcoală.
„Nu există căi de ieşire”, spune ea. „Când va veni februarie, trebuie să plătesc chiria şi atunci voi avea nevoie de ajutorul naţiunii”.
Încă din 22 decembrie majoritatea angajaţilor federali nu au primit salariile şi trăiesc pe datorie.
Americanii au ajuns deja să îşi deschidă noi carduri de credit doar pentru a-şi plăti facturile.
„Trebuie să plătesc pensie alimentară şi chiria, şi i-am zis proprietarului că la orice majorare de chirie voi fi nevoit să mă mut”, spune Joseph Gudge, 41 ani, un tehnician care lucrează în control aerian în cadrul aeroportului din Seattle.
Dacă blocajul guvernamental va mai dura, când realitatea de a lucra fără să fii plătit nu va mai putea fi suportată în niciun fel, el spune că va trebui să îşi dea demisia.
Acesta este cazul a 800.000 de angajaţi federali, iar specialiştii estimează că dacă situaţia nu se remediază, s-ar putea ajunge la cele mai mari proteste din istoria ţării.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro