Armata israeliană atacă Libanul: a început oficial războiul

Autor: Laura Buciu Postat la 01 octombrie 2024 6 afişări

Media libaneză raportează focuri puternice de artilerie în oraşele de frontieră din sudul Libanului, după ce oficiali americani au declarat pentru NBC că o operaţiune terestră israeliană este „iminentă”.

Armata israeliană atacă Libanul: a început oficial războiul

Armata libaneză se îndepărtează „aproape sigur” de graniţa pe care o împarte cu Israelul, spune corespondentul internaţional John Sparks, citat de Sky News.

Sky News înţelege că unele trupe ale Forţelor Armate Libaneze se „repoziţionează” în apropierea frontierei, în contextul în care presa a raportat tiruri de artilerie grea în oraşele din sudul Libanului.

„Asta înseamnă că aproape sigur se îndepărtează de graniţa pe care o împart Libanul şi Israelul”, spune Sparks.

„Auzim, de asemenea, de la israelieni că trei oraşe de la frontiera de nord au fost declarate zone militare închise. Acest lucru indică destul de bine că o incursiune este probabilă, chiar foarte probabilă, în următoarele ore”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
liban,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.