Banca Centrală Europeană a convocat pe neaşteptate o şedinţă pentru a discuta tensiunile de pe pieţele financiare: Costurile de finanţare ale ţărilor cele mai îndatorate au crescut la un maxim de 8 ani
BCE a convocat de urgenţă o şedinţă pentru a discuta tensiunile pieţelor financiare. Costurile de finanţare ale celor mai îndatorate ţări au atins maximul ultimilor opt ani, scrie FT.
Costul de finanţare al Italiei a urcat la 3,9% în timp ce în cazul Germaniei, costul de finanţare la obligaţiunile pe 10 ani a crecut cu 1,74%..
BCE şi-a dezamăgit investitorii joia trecută, când trebuia să clarifice momentul în care va interveni pe piaţa obligaţiunilor pentru a aborda problema fragmentării financiare, care s-a tradus în creşterea costurilor de finanţare pentru ţările din sudul Europei.
Diferenţa dintre costul de finanţare al Italiei şi Germaniei s-a majorat cu 2,4 puncte procentuale, dublu faţă de anul trecut.
Între timp, FED a început să retragă dolarii din piaţă la un nivel fără precedent.
După anunţul BCE, acţiunile băncilor europene au crescut cu 3,7%, iar marii creditori italieni precum Unicredit sau Intesa au bifat creşteri de peste 6%.
Membru în consiliul BCE, Isabel Schnabel a dat de înţeles într-un discurs recent că pentru BCE se apropie momentul în care va trebui să intervină pe piaţa obligaţiunilor, susţinând că „unii debitori s-au confruntat cu schimbări semnificativ mai mari decât alţii la început de an”.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro