Calamitate după calamitate loveşte Marea Britanie: se anunţă o penurie de bere
Berea, o băutură tradiţională în unele ţări, doar socială în altele, se scumpeşte peste tot. La început, în timpul şi după pandemie cehii au acceptat cu drag preţurile mai mari deoarece acest lucru a însemnat protejarea mult iubitelor lor puburi.
Berea, o băutură tradiţională în unele ţări, doar socială în altele, se scumpeşte peste tot. La început, în timpul şi după pandemie cehii au acceptat cu drag preţurile mai mari deoarece acest lucru a însemnat protejarea mult iubitelor lor puburi. Acum, când totul se scumpeşte, de la energie la meterii prime, mulţi îşi pun întrebarea cât mai mai putea să reziste industria.
Producătorii mici, de casă, sunt în cel mai mare pericol. Cei mari se mai descurcă. Spre exemplu, gigantul de bere nipon Asahi a anunţat recent că are în vedere majorări de preţuri pentru că altfel riscă să piardă din profit. Un analist de la Goldman Sachs Japan crede că această companie are suficient spaţiu să urce preţurile în Cehia, Polonia şi România pentru că în Europa de Est berea costă mai puţin dacă preţurile sunt raportate la venitul disponibil.
În Marea Britanie, dacă industria şi piaţa berii s-ar confrunta doar cu costurile şi preţurile mai mari, ar fi o situaţie căreia băutorul de zi cu zi i-ar putea supravieţui. Însă acolo se anunţă o criză de bere.
Penuriile se simt deja, dar s-ar putea agrava pentru că salariaţii de la Budweiser ameninţă cu noi greve. Ei cer mai mulţi bani la salariu, în condiţii de inflaţie record, iar angajatorul nu le oferă cât îi cer, notează The Telegraph.
Luna trecută, activitatea producătorului de bere a fost afectată de mai multe acţiuni sindicale. CNBC a observat că în Marea Britanie berea se scumpeşte mai mult decât inflaţia, ajunsă la aproape 10%, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani.
Din cauza inflaţiei, ţara se confruntă cu o criză generală a costului vieţii. În aceste condiţii, multe cârciumi, terase şi hoteluri se tem că britanicii vor prefera în număr tot mai mare să stea şi să consume acasă.
Scumpirile reflectă problemele cu care se confruntă multe alte industrii: blocaje pe lanţurile de aprovizionare, personal insuficient, energia tot mai scumpă, datoriile din pandemie şi prudenţa consumatorului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro