Calculatorul care a reuşit să păcălească un grup de oameni că este de fapt un copil
Un calculator cu inteligenţă artificială denumit "Eugene Goostman" a convins o treime din juraţii implicaţi în experiment că este de fapt un copil de treisprezece ani. Este pentru prima dată când un computer trece acest test.
Alan Turing a creat testul ce îi poartă numele în anul 1950 în cadrul unei lucrări care începea astfel: "Vă propun următoarea întrebare. Pot maşinile să gândească?", relatează Business Insider.
El a considerat că dacă o maşină poate "păcăli" 30% dintre participanţii la o conversaţie că este de fapt un om, atunci ideea de "maşină gânditoare" nu va mai fi una contradictorie. Testul se bazează pe un concept simplu: juraţii trebuie să aleagă între două seturi de răspunsuri, încercând să determine care vin de la o persoană reală şi care de la o maşină.
Eugene Goostman, programul dezvoltat să imite inteligenţa unui copil de 13 ani, a convins 33% dintre membri juriului în cadrul testului organizat de Royal Society la Londra. Profesorul Kevin Warwick a declarat că deşi au mai existat zvonuri despre calculatoare ce au trecut testul, acesta este în realitate primul moment în care o maşină este luată drept om. Warwick a avertizat că acest moment trebuie să fie un semnal de alarmă în lupta împotriva criminalităţii cibernetice.
Alan Turing a studiat matematică la Cambridge şi a predat ulterior mecanică cuantică, în cadrul aceleiaşi univesităţi.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro