Casa de Insolvenţă Transilvania a avut anul trecut afaceri mai mari cu 40%
Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), liderul pieţei de insolvenţă din România, a încheiat anul 2011 cu un portofoliu de proceduri de insolvenţă medii şi mari cu aproximativ 40% mai mare decât în 2010.
Firma a ajutat creditorii să-şi recupereze şi să-şi stingă creanţe de aproximativ 65 milioane de euro în 2011, cu 45% mai mult decât în anul precedent. Astfel, compania a stins din 2007 până în prezent creanţe de peste 250 milioane de euro către creditori. Portofoliul de proiecte al CITR se împarte la începutul anului 2012 în 50% proceduri de reorganizare judiciară şi 50% proceduri de faliment, în timp ce media naţională a procedurilor de reorganizare judiciară se cifrează la 4-8% din cazurile de insolvenţă deschise.
"Ne-am concentrat în ultimii ani pe creşterea cazurilor de reorganizare judiciară din portofoliul de insolvenţe al CITR. Reorganizarea judiciară, prin aplicarea planului de reorganizare adaptat nevoilor fiecărei societăţi în parte, este un proces ce poate contribui la menţinerea jucătorului economic pe piaţă, menţinerea locurilor de muncă şi achitarea creanţelor către creditori. Vom depune în continuare eforturi pentru a-i face pe manageri să înţeleagă că insolvenţa este un proces normal, la care dacă apelezi din timp şi în cunoştinţă de cauză poate fi un colac de salvare al business-ului, un nou început şi o posibilitate de restructurare din temelii", a declarat Andrei Cionca, fondatorul CITR.
Echipa CITR s-a restructurat în 2011. A fost numit un nou board format din Andreea Anghelof, Vasile Godîncă şi Rudolf Vizental. În prezent CITR are 12 echipe de caz, constituite din analişti financiari, avocaţi, jurişti, economişti, specialişti în marketing, experţi contabili şi auditori.
CITR a lansat în 2011 primul departament de analiză financiară al unei societăţi de practicieni în insolvenţă. "Metodele de lucru în insolvenţă se schimbă odată cu contextul socio-economic. De aceea am căutat tot timpul, şi vom căuta în continuare, să fim cu un pas înainte şi să oferim companiilor din portofoliul nostru procedee şi produse noi. Unele cunoscute şi aplicate mai ales în ţări cu o tradiţie şi experienţă mai mare în soluţionarea cazurilor de insolvenţă, altele reinventate de noi pentru a fi aplicate în procedurile şi situaţiile specifice mediului de afaceri românesc," a declarat Radu Lotrean Co-fondator CITR.
Planurile de extindere a CITR au continuat şi în 2011 prin fuziunea cu Solve Insolve SPRL Arad, preluând întregul portofoliu şi echipa acestei societăţi.
Pentru 2012 compania preconizează extinderea în continuare, prin deschiderea de noi filiale în Moldova, Oltenia şi posibil Constanţa, astfel ca la finalul acestui an să poată gestiona direct din teritoriu proceduri de insolvenţă pe întreg teritoriul ţării.
Cu o echipă de peste 90 de specialişti, 30 practicieni în insolvenţă şi 12 echipe de lucru, Casa de Insolvenţă Transilvania a gestionat procedura insolvenţei a peste 500 de societăţi comerciale şi este reprezentată la nivel naţional. Casa de Insolvenţă Transilvania este societatea corespondentă a societăţii civile de avocaţi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro