Ce trebuie să faceţi când lucraţi de acasă în vremuri de coronavirus

Autor: Ioana Matei Postat la 12 martie 2020 123 afişări

Decizia guvernelor de a închide unităţile de învăţământ şi de a limita programul de lucru, în încercarea de a stopa răspândirea COVID-19, îi va determina pe mulţi dintre oameni să se conecteze la reţele de companie sau la cele şcolare de acasă. Această situaţie va aglomera traficul online. Vom vedea, de asemenea, multe persoane obişnuite cu protecţia oferită de o reţea corporativă sau aparţinând unei unităţi de învăţământ, în situaţia de a lucra de la distanţă pentru prima dată. Aceasta, alături de atacurile oportuniste din partea infractorilor cibernetici, care exploatează temerile oamenilor faţă de epidemie, ar putea crea oportunitatea perfectă pentru intensificarea atacurilor cibernetice.

Când lucrezi sau studiezi de acasă pentru prima dată poate să ţi se pară ciudat, în special dacă eşti obişnuit să ai suport IT la îndemână. Conectarea de la distanţă la reţelele şcolare sau de companie oferă, într-adevăr, flexibilitate în ceea ce priveşte locul şi modul în care lucrăm, dar poate genera, de asemenea, unele dificultăţi şi potenţiale riscuri de securitate. Totuşi, urmând câţiva paşi de bază, utilizatorii pot fi în siguranţă online şi se pot bucura la maxim de beneficiile oferite de lecţiile online sau de accesul la distanţă.

1. Protejaţi-vă toate dispozitivele, inclusiv pe cele mobile, cu o soluţie de securitate fiabilă pentru internet.

2. Actualizaţi-vă întotdeauna sistemele de operare şi aplicaţiile, imediat ce update-urile devin disponibile.

3. Utilizaţi numai aplicaţii din surse de încredere, cum ar fi Google Play sau App Store, portale educaţionale de încredere, sau cele furnizate de locul vostru de muncă / şcoală.

4. Utilizaţi numai reţele de încredere pentru activităţile online. Dacă nu sunteţi conectaţi la reţeaua dvs personală şi trebuie să intraţi online, utilizaţi un VPN (reţea privată virtuală) pentru a avea o conexiune sigură.

5. Introduceţi întotdeauna, manual, adresele web. Nu daţi click pe link-uri sau ataşamente şi nu răspundeţi la mesaje nesolicitate.

6. Faceţi back-up în mod regulat pe o unitate externă şi ţineţi-o offline, ca să nu vă pierdeţi documentele importante.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reguli,
online,
retele,
atacuri,
companie,
oameni,
retea

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.