CEO-ul Google a oferit întregii echipe o zi liberă. Ce a vrut el să obţină prin această decizie demonstrează ce mult contează să ai calităţi de lider
Odată cu mutarea la munca de la domiciliu, milioane de angajaţi din toată lumea au trecut prin simptome de epuizare, de burnout, CARE au fost cauzate de pendularea între activităţile de serviciu şi activităţile de acasă.
Sundar Pichai, CEO-ul Google şi Alphabet a decis să le ofere angajaţilor săi un dar: o binemeritată zi liberă, scrie inc.com.
Pichai a spus într-un e-mail trimis recent angajaţilor (publicat iniţial de CNBC):
„Ştiu că mulţi dintre noi funcţionăm cu un hard non stop de aproape [sic] mai multe săptămâni şi aţi putea să simţiţi simptome de burnout. Astfel, am folosit TGIF (o întâlnire globală a companiei) ca şansă de a anunţa ziua de 22 mai ca zi liberă oficial.
Folosiţi acest timp pentru a face ceea ce vă doriţi şi a vă prioritiza starea de bine.”
Chiar dacă la prima privire, acesta pare doar un gest simplu, decizia CEO-ului Google este o lecţie importantă de inteligenţă emoţională, de abilitatea de a identifica, înţelege şi administra emoţii, subliniază jurnaliştii de la inc.com.
Iată care sunt motivele:
1. Este o modalitate de recunoaşte meritele oamenilor.
Toată lumea are nevoie de recunoaştere; studiile arată că lauda este una dintre cele mai bune modalităţi de a-ţi inspira angajaţii.
Mai bine decât atât funcţionează recunoaşterea şefului însoţită de un dar - iar când vorbim despre oamenii care lucrează non-stop, există un dar mai voloros decât banii: timpul.
2. Le oferă angajaţilor permisiunea să se deconecteze.
În haosul din prezent, mulţi măsoară valoarea în termeni de productivitate sau sunt prinşi din întâlnire în întâlnire pe Zoom; ar putea astfel să uite să îşi ia pauzele de care au nevoie să respire.
„Mulţi lideri, mulţi oameni, au dus foarte multă muncă emoţională, iar asta este obositor”; spune Josua Freedman, CEO al Six Second, o organizaţie non-profit specializată în ajutarea oamenilor să dobândească inteligenţă emoţională.
3. Poate ajuta la creşterea productivităţii: există numeroase materiale de cercetare care demonstrează că odată ce lucrezi foarte mulet ore, productivitatea ta scade. Într-un studiu de la Universitatea Stanford, de exemplu, este demonstrat că productivitatea/ora scade semnificativ când o persoană munceşte mai mult de 50 de ore pe săptămână.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro