Cine este Darren Sugg, principalul creator al Fortnite – unul dintre cele mai populare jocuri video din ultimii ani

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 septembrie 2020 117 afişări

Cine este Darren Sugg, principalul creator al Fortnite – unul dintre cele mai populare jocuri video din ultimii ani

Darren Sugg s-a născut pe 1 august 1977 în Carolina de Nord, SUA şi este directorul creativ şi principalul designer al companiei de jocuri de video Epic Games, responsabilă pentru crearea celebrului Fortnite.

De tânăr, Sugg a dezvoltat o fascinaţie pentru jocurile video, decizia de a-şi începe o carieră în industria de gaming venind cât se poate de natural după terminarea liceului. În urma absolvirii, Sugg s-a înscris la Colegiul Marist din New York, unde avea să obţină o diplomă în comunicaţii şi multimedia în anul 2000.

Şi-a continuat studiile învăţând limbaje de programare, HTML şi Flash Design, un set standard de aptitudini pentru dezvoltarea unui joc video. Ulterior, avea să îşi perfecţioneze abilităţile ca manager de dezvoltare în cadrul companiei TenTv, însă prima slujbă din industria gaming-ului a venit trei ani mai târziu cu firma Turbine Inc, unde a primit funcţia de Game Systems Developer.

După alţi trei ani, a fost promovat şi a devenit Senior Game Systems Developer, lucrând la diverse extensii pentru jocul „The Lord of The Rings Online”, valabil în America de Nord, Europa, Japonia şi Australia.

Acumulând un set nou de informaţii, Sugg a părăsit Turbine şi a decis să accepte rolul de director creativ într-o firmă relativ nouă – Epic Games. Compania cu sediul în Cary, Carolina de Nord era cunoscută la acel moment pentru dezvoltarea motorului grafic Unreal. Conform Guiness, este motorul grafic cu cel mai mare succes la nivel mondial.

Finala Fortnite World Cup din 2019. Premiul total pus la bătaie a ajuns la 30 de milioane de dolari

Sugg a simţit pentru prima dată faima când a ajutat la crearea jocului video „Fortnite Battle Royale”. Putând fi descărcat pe gratis, jocul s-a dovedit a fi un succes, primind o mulţime de recenzii pozitive. Până acum, jocul înregistrează 250 de milioane de conturi, generează venituri de peste 2 miliarde de dolari şi a devenit un fenomen cultural, fiind recunoscut de numeroase celebrităţi şi personalităţi din social media.

În ceea ce priveşte viaţa privată a designer-ului, Sugg preferă să divulge cât mai puţine aspecte. De regulă, participă la evenimente doar pentru a promova jocurile la care lucrează şi nu are conturi de Facebook, Twitter şi Instagram. De asemenea, Sugg are o avere netă cuprinsă între 1 şi 5 milioane de dolari.

Epic Games s-a găsit în ultimele săptămâni în centrul unui scandal cu gigantul american Apple, care solicită o taxă de 30% la orice achiziţie făcută prin magazinul lor de aplicaţii. În consecinţă, aplicaţia Fortnite a început să le permită utilizatorilor efectuarea de achiziţii în aplicaţie prin App Store sau direct prin Epic Games. Drept răspuns, Apple a retras Fortnite din magazinul de aplicaţii.

În contextul cererii tot mai mari din ultimele luni, Epic Games a atras o mulţime de critici din cauza felului în care îşi munceşte angajaţii, ajungându-se la 70-100 de ore lucrate pe săptămână, potrivit declaraţiilor foştilor membri ai companiei. De asemenea, liderii firmei ar inspira o aşa-zisă „cultură a fricii” care nu poate decât să alimenteze controversele din ultimul timp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri video,
gaming,
designer

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.