Cine este femeia care tocmai a devenit cea mai bogată din lume, cu avere de aproape 90 de miliarde de dolari. De ce a surclasat-o pe cea care deţinea anterior această poziţie

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 05 septembrie 2024 3027 afişări

Cine este femeia care tocmai a devenit cea mai bogată din lume, cu avere de aproape 90 de miliarde de dolari. De ce a surclasat-o pe cea care deţinea anterior această poziţie

Moştenitoarea averii imperiului Walmart, Alice Walton, devine cea mai bogată femeie din lume cu o avere estimată la 89,1 miliarde de dolari, scrie Forbers.

Walton este pe locul 18 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, întrucât acţiunile Walmart au crescut cu 47% în acest an.

În ciuda faptului că fraţii Walton au vândut în ultimul deceniu acţiuni în valoare de 22 miliarde de dolari şi au donat alte acţiuni în valoare de 11 miliarde de dolari, aceştia încă mai deţin 46% din compania fondată de tatăl lor, Sam Walton. Cea mai mare parte a acestor acţiuni este deţinută de Alice, Jim, şi Robson Walton.

Alice Walton a lucrat la magazinul Walmart pentru o scurtă perioadă după ce a absolvit Universitatea din Texas în anul 1971, înainte de a se implica în artă. A condus Crystal Bridges Museum of American Art în oraşul natal Bentonville.

Aceasta a ajutat mai multe organizaţii filantropice în ultimii ani, donând peste 5,7 miliarde de dolari pentru susţinerea artei şi a muzeelor. „Am fondat organizaţii dedicate artei, sănătăţii şi stării de bine. Aş vrea să mă implic mai activ în conducerea acestor entităţi”, a arătat aceasta în cadrul unui discurs din 2021.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alice walton,
walmart

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.