Cum îşi spionează companiile angajaţii care lucrează de acasă

Autor: Ioana Matei Postat la 31 martie 2020 26431 afişări

Cum îşi spionează companiile angajaţii care lucrează de acasă

Trecerea bruscă spre munca de acasă a făcut ca mai multe companii să caute modalităţi de a sta cu ochii pe aceştia, scrie inc.com.

Nu e greşit dacă spunem că pentru multe dintre afaceri, lumea a fost întoarsă pe dos în ultimele săptămâni. Multi antreprenori sau executivi nici nu se gândeau la faptul că întreaga lor echipă ar putea să înceapă să lucreze remote.

Există un set diferit de provocări pentru fiecare companie în parte, de la cum să îţi ţii echipa conectată şi angajată în activităţi în timp ce proximitatea este înlocuită cu întâlniri pe Zoom şi Slack. Desigur, există şi aspecte tehnice şi de securitate care trebuie analizate.

Câţiva experţi le cer angajaţilor să îşi închidă dispozitivele propriii astfel ca microfoanele să nu înregistreze conversaţii sensibile pentru angajatori. Iar când vine vorba despre modul în care aceştia observă modul în care angajaţii lucrează, există se pare soluţii şi în acest sens. Un raport al Bloomberg spune că multe dintre companii folosesc software pentru a monitoriza activitatea angajaţilor, chiar şi  prin urmărirea a ceea ce tastează.

Jurnaliştii de la Bloomberg spun că este perfect legal pentru afaceri să monitorizeze activitatea angajaţilor, iar supravegherea digitală este folosită de ani buni pe desktopuri, chiar dacă pare o încălcare a vieţii private pentru mulţi dintre angajaţii cărora li se cere să instaleze software pe computerele lor, aflate acum acasă.

Cu atât de mulţi angajaţi care lucrează în regim remote, vânzarea de software de supraveghere înregistrează un boom în Statele Unite - „Permit angajaţilor să lucreze de acasă, dar încearcă să menţină un anumit nivel de securitate şi productivitate”, spune Brad Miller, CEO-ul producătorului de software de supraveghere InterGuard.

Alături de InterGuard, producători de software printre care Time Doctor, Teramind, VeriClock, innerActive, ActivTrack şi Hubstaff oferă o combinaţie de software-uri de monitorizare a activităţii şi productivităţii, printre care numărul de mailuri trimise, pentru a-i asigura pe manageri că îşi fac treaba.

Solicitările ActiveTrak s-au triplat în ultimele săptămâni, potrivit CEO-ului Rita Selvaggi. Teramind a înregistrat o creştere similară, a spus pentru Bloomberg Eli Sutton, vicepreşedinte al operaţiunilor globale ale companiei.

„Nu este din cauza lipsei de încredere” a spus Miller, care a comparat software-ul cu cel folosit de bănci care folosesc camere de securitate. „Este fiindcă este imprudent să nu faci acest lucru.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
companii,
refuz,
soft,
afaceri,
folosire,
activitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.