Postare optimistă pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei: a publicat reţeta de chifteluţe suedeze, iar apoi şi pe cea a sosului de merişoare
„Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluţe suedeze”, au scris reprezentanţii Ambasadei Suediei la Bucureşti într-o postare pe Facebook.
Apoi, aceştia au publicat reţeta de chifteluţe suedeze, iar mai târziu, la „cererea publicului” şi pe cea a sosului de merişoare, subliniind „nu ne întrebaţi de unde puteţi cumpăra merişoarele”.
De asemenea, au specificat celor care nu muncesc de acasă „să ignore mesajul”.
Iată una dintre postările suedezilor:
„Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluţe suedeze. Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale:
1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea
2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi Ikea).
Deci:
500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust.
Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul şi condimentele. Adăugă puţină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părţile. Serveşte cu piure de cartofi sau cartofi fierţi şi sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi).
PS Cei care nu muncesc de acasă sunt rugaţi să ignore acest mesaj.”
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro