Dietele alimentare proaste sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial
Dietele alimentare proaste sunt responsabile de 20% dintre decese la nivel mondial, mai mult decât cele provocate de fumat şi de hipertensiunea arterială, potrivit rezultatelor unui studiu desfăşurat în 195 de ţări, inclusiv România, timp de 27 de ani, informează cbs.com.
"Obiceiurile alimentare proaste - respectiv consumarea unei mari cantităţi de alimente nesănătoase, precum carnea roşie, cea procesată, băuturile acidulate cu zahăr şi a unei cantităţi reduse de produse sănătoase, precum fructe, legume, nuci, cereale integrale şi seminţe - provoacă mai multe decese la nivel mondial decât ceilalţi factori la un loc", a declarat autorul acestui studiu, medicul Ashkan Afshin, profesor la Universitatea din Washington, pentru CBS News.
Studiul, finanţat de Bill & Melinda Gates Foundation şi publicat în prestigioasa revistă medicală The Lancet, a urmărit tendinţele de consum privind 15 tipuri de diete, în perioada 1990 - 2017, în 195 de ţări. Printre aceste diete alimentare s-au numărat cele cu cantităţi reduse de fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, nuci şi seminţe, lapte, fibre, calciu, acizi graşi omega 3 din fructe de mare, grăsimi polinesaturate şi cele cu cantităţi ridicate de carne roşie, carne procesată, băuturi acidulate cu mult zahăr, acizi graşi trans (din grăsimi vegetale) şi sare.
Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro