Duster a realizat anul trecut aproape jumătate din vânzările totale ale mărcii Dacia
Dacia a vândut anul trecut 343.233 de vehicule, foarte aproape de nivelul record înregistrat în anul 2010, iar Duster a devenit noul vârf de lance al gamei Dacia, ajungând să reprezinte 47% din vânzările totale ale mărcii.
În România, pe o piaţă în scădere cu 8,3%, Dacia a vândut 30.867 de vehicule, consolidându-şi poziţia de lider, cu o cotă de piaţă de 28,9%, conform datelor comunicate de companie. Aproape jumătate din totalul vânzărilor (15.019 unităţi) au fost realizate prin intermediul programului Rabla.
Vânzările de flote au avut o contribuţie importantă la rezultatul Dacia - aproape 40% din totalul înmatriculărilor, în special ca urmare a livrărilor către marile conturi (societăţi româneşti şi internaţionale) care au atins un nou nivel record - peste 4.200 de unităţi.
Cel mai vândut model Dacia în cursul anului trecut pe piaţa românească a fost Logan berlină, cu 15.830 unităţi, urmat de Duster, cu 7.252 de înmatriculări şi cu poziţie de lider al segmentului 4X4. Versiunea vârf de gamă, Laureate, a fost preferată de 95% dintre clienţi. Duster se bucură şi de un succes remarcabil şi la export, unde au fost vândute până acum aproape 230.000 de unităţi.
Logan MCV a vândut 2.741 de unităţi, iar Sandero (inclusiv versiunea Stepway) a vândut 2.519 unităţi. Logan Van a vândut 1.634 de unităţi, iar Logan Pick up - 896.
Vânzările Dacia în afara României au înregistrat în 2011 un nou record, cu peste 312.000 de unităţi comercializate. Marca şi-a consolidat succesul pe piaţa europeană, unde au fost înmatriculate 240.470 de vehicule.
Dacia, al cincilea în topul brandurilor de maşini personale ale grupului Renault, şi-a confirmat poziţionarea - "o maşină atractivă, fără discount, perfect adaptată pentru 'wise consumption' - consumatori care apreciază un raport just între preţ şi calitatea maşinii, uşurinţ de conducere şi durabilitate", a declarat pentru BUSINESS Magazin Carlos Tavares, directorul de operaţiuni al Renault.
DINASTIA DE LA MIOVENI (GALERIE FOTO)
Franţa rămâne prima piaţă de export pentru Dacia, cu peste 94.000 de unităţi, ceea ce corespunde unei cote de piaţă de 3,5 %. Dacia ocupă locul al cincilea pe piaţa vânzărilor către persoane fizice. Potrivit aceluiaşi criteriu, Duster figurează pe locul al şaselea în clasamentul modelelor preferate de clienţii francezi, cu 53.148 de înmatriculări.
Germania ocupă a doua poziţie în topul exporturilor Dacia, cu 43.452 de unităţi vândute, în creştere cu 7,8% faţă de anul 2010. O creştere importantă a vânzărilor Dacia (15%) a fost înregistrată şi în Italia, unde în 2011 au fost comercializate 26 838 de unităţi.
Alte pieţe externe importante pentru Dacia anul trecut au fost Maroc (22.356 unităţi), Turcia (21.339 unităţi) şi Algeria (19.242 unităţi). În Europa de Est, maşinile Dacia s-au vândut cel mai bine în Polonia (7.382 unităţi).
Pentru 2012, gama Dacia urmează să se extindă cu noul Lodgy, monovolum compact produsă la uzina Renault din Tanger (Maroc), şi cu Logan II, a cărui intrare în producţie se pregăteşte la uzina de la Mioveni, urmând să fie disponibil. Lodgy va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva din luna martie şi va fi disponibil comercial din următoarele luni, în România urmând să fie lansat în iunie. În afară de acestea, spre sfârşitul anului va fi lansat şi un model de furgonetă ce va fi produs în Maroc.
Conform estimării lui Bernard Cambier, senior vicepreşedinte al grupului Renault pentru zona Franţa, "performanţa Renault va fi ceva mai slabă în primele luni ale anului, în special pentru Dacia, dar pe ansamblu se va menţine cel puţin la nivelul din 2011, în condiţiile unei relansări a vânzărilor de Dacia în a doua parte a anului".
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro