E.ON finalizează construcţia unui centrale fotovoltaice pentru producătorul de cărămizi Cemacon, după o investiţie de 850.000 de euro

Autor: Cristina Bellu Postat la 15 noiembrie 2023 25 afişări

E.ON finalizează construcţia unui centrale fotovoltaice pentru producătorul de cărămizi Cemacon, după o investiţie de 850.000 de euro

Furnizorul de energie electrică şi de gaze naturale E.ON Energie România, companie membră a grupului german E.ON, a finalizat construcţia unei centralei fotovoltaice pentru producătorul de cărămizi Cemacon, companie controlată de fondatorii reţelei de bricolaj Dedeman.

Proiectul, o investiţie estimată la aproape 850.000 de euro, a constat în montarea pe acoperişul fabricii din parcul industrial Recea (jud. Sălaj) a unui sistem care cuprinde 2.176 de module fotovoltaice, care va genera, în medie, 976 MWh/an.

„Ne-am propus ca până în 2030, toate fabricile noastre să îşi acopere consumul de energie electrică din surse alternative, iar proiectul derulat cu compania E.ON contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv”, spune Daniel Şologon, CEO Cemacon.

În urma investiţiei, anual, Cemacon îşi va optimiza costurile cu energia cu aproximativ 83.000 de euro, iar amprenta de carbon se va reduce cu circa 300 de tone, echivalentul emisiilor anuale a 1.000 de case, arată datele transmise de E.ON.

„Partenerii noştri de business sunt tot mai preocupaţi de energia verde şi dornici de a fi independenţi din punct de vedere energetic”, spune Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Pe segmentul non-rezidenţial, portofoliul de proiecte de generare fotovoltaică al E.

ON Energie România cuprinde, până la acest moment, peste 330 de proiecte finalizate, valoarea totală depăşind 58 de milioane de euro. Producţia totală de energie fotovoltaică este de circa 77 GWh/an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 20.611 de tone în fiecare an.

 


 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.