Fostul preşedinte EximBank, Mircea Ionuţ Costea, condamnat la 6 ani de închisoare
Fostul preşedinte EximBank, Mircea Ionuţ Costea, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia de vineri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) este definitivă. În acelaşi dosar, fostul liberal Cristian Boureanu a fost achitat, pentru că faptele s-au prescris.
Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă.
Instanţa a descontopit pedeapsa rezultantă de 7 ani închisoare, aplicată inculpatului Mircea Ionuţ Costea, în pedepsele componente, după cum urmează: - 6 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă; 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită, dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale. Reduce cuantumul pedepsei pentru infracţiunea de complicitate la luare de mită de la 7 ani închisoare la 6 ani închisoare.
Dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă săvârşită de inculpata Mititelu Mihaela, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale. Dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de luare de mită, săvârşită de inculpatul Dascălu Constantin, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale.
ÎCCJ dispune încetarea procesului penal pentru infracţiunea de trafic de influenţă săvârşită de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale. Înlătură dispoziţiile art. 97 din Codul penal privind anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 9 luni închisoare, aplicată inculpatului Boureanu Cristian Alexandru prin sentinţa penală nr. 388 din 20 iunie 2018, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în dosarul nr. 24005/299/2017, definitivă prin decizia penală nr. 641 din 9 mai 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală. Înlătură dispoziţiile art. 45 alin. (2), (4) şi (5) din Codul penal. În baza art. 289 alin. (3) din Codul penal, dispune confiscarea specială a sumelor de 3.990.248,6 lei şi 65.000 euro de la inculpatul Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe.
Instanţa dispune confiscarea specială a sumei de 2.177.000 euro de la acelaşi inculpat.
De asemenea, dispune confiscarea specială a sumelor de 3.121.328,41 lei şi 1.919.900 euro de la inculpatul Costea Mircea Ionuţ şi confiscarea specială a sumelor de 3.083.498,71 lei şi 1.050.087 euro de la inculpata Mititelu Mihaela. Dispune confiscarea specială a sumei de 1.114.000 euro de la inculpatul Dascălu Constantin. Dispune confiscarea specială a sumei de 2.111.799,71 euro de la inculpatul Boureanu Cristian Alexandru.
Dispune confiscarea specială a sumei de 214.874,88 euro, virată în contul deschis pe numele SC Topanel Production Panels SA la A.N.A.B.I., dispoziţie ce se va comunica Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.
Menţine măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparţinând inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, dispusă prin ordonanţa nr. 89/P/2017 din 09.10.2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, până la concurenţa valorii sumelor de bani supuse confiscării.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro