Huawei prezintă noua linie Mate 30, cu propriul sistem de operare
Huawei Technologies urmează să-şi prezinte noua linie de telefoane Mate 30 joi, 19 septembrie, la Munchen, în condiţiile în care produsele nu pot fi vândute cu aplicaţii şi servicii Google autorizate, din cauza restricţiilor comerciale impuse de SUA. .
Informaţii neoficiale susţin, totuşi, că există posibilitatea ca potenţialii clienţi ai Huawei din Europa să nu poată cumpara noile dispozitive, iar acestea ar putea fi achiziţionate doar în câteva ţări, printre care China, una din pieţele majore ale companiei.
Conform LetsGoDigital, care citează o sursă apropiată de Huawei, modelele Mate 30, Mate 30 Pro (împreună cu varianta Porsche Design) şi Mate 30 Lite nu vor fi lansate deloc, sau vor fi disponibile în cantităţi foarte limitate în ţările din Europa Centrală. Acest lucru înseamna că, în cele mai importante ţări din Uniunea Europeană, precum Germania, Franţa, Spania, Italia, telefonul nu va fi disponibil la vânzare. Totodată, acesta sunt statele în care Huawei avea cele mai mari vânzări din Europa. Pentru că formularea companiei indică "Europa Centrală" şi nu include alte părţi ale Europei, telefoanele ar putea ajunge cumva în România, în disponibilitate limitată.
În acelaşi timp, Huawei ar putea alege să nu mai lanseze nouă serie deloc pe piaţă vestică.
Raţionamentul unei astfel de decizii ar putea fi faptul că un telefon fără aplicaţii Google nu ar fi dorit de clienţii acestor regiuni. Astfel, utilizatorii ar putea considera aceste produse mai puţin utile pentru funcţiile obişnuite de zi cu zi, precum accesul la Google Maps, YouTube, GMail şi instalarea de aplicaţii noi din Play Store.
Compania a anunţat planurile pentru realizarea propriul său sistem de operare - Harmony - la începutul acestei luni, dar mulţi analişti nu sunt convinşi că se va dovedi o alternativă posibilă la Android.
În mai, Washingtonul a plasat Huawei pe lista enitiăţilor cărora companiile americane nu le pot vinde tehnologie şi produse software. Aceasta a însemnat că Huawei nu mai poate face afaceri cu furnizori cheie precum Intel, Micron, Qualcomm sau parteneri software precum Google şi Facebook. Huawei a anticipat ameninţarea şi şi-a asigurat stocuri de componente, dar nu a putut asigura produse software. Compania a licenţiat softuri Google pentru mai multe smartphone-uri înainte de a fi plasată pe lista neagră a SUA, dar nu a mai putut realiza acest lucru pentru seria Mate 30.
Cititi mai multe pe www.mediafax.ro
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro